Hogyan tudod Excelben megszámolni, hogy kinek van a legtöbb 'x' dologból?
Figyelt kérdés
Nem nagyon értek az Excelhez, de kéne hogy megtudjak számolni egy listából, hogy kinek van valamiből a legtöbb. Úgy értem, hogy például vannak focicsapatok, és van egy táblázatom ami kiírja nekem 10 évre visszamenőleg, hogy mikor melyik csapat hányadik lett, és ezt az Excellel kiszámoltatni, hogy ki lett a legtöbbször első és hányszor, vagy utolsó és hányszor, vagy negyedik és hányszor. stb. Valószínűleg eléggé egyszerű a képlet csak nem jöttem rá.2021. jún. 26. 14:35
1/4 anonim válasza:
Nem tudom magyarul hogyan van, de ha jól rémlik van olyan, hogy COUNTIF függvény, ami megszámolja egy adott feltételnek megfeleő cellák számát. Tehát hogy hány olyan cella van, amiben egy adott érték van, pl. hányszor lett 1., 2., stb.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, amúgy is angolul használom
2021. jún. 26. 14:49
3/4 A kérdező kommentje:
És azt valahogy meglehet, hogy rögtön a csapat nevét írja ki? Odáig eljutottam, hogy kiírja, hogy hány 1. helyezett lett, de nekem az kéne, hogy ki
2021. jún. 26. 14:52
4/4 A kérdező kommentje:
lényegében soronként kéne kiszámolni hogy mennyi 1. helye van és akkor kitudom íratni
2021. jún. 26. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!