Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet a c++ban LINEÁRIS...

Hogyan lehet a c++ban LINEÁRIS KERESŐ programot írni?

Figyelt kérdés
Nekem egy olyan program kéne,ami bekér 15 számot,azt elhelyezi egy tömbben majd lineális kereséssel megkeresi a 100-nál nagyobb számokat és a páratlan számokat,aztán ezeket átteszi egy másik tömbbe és végül kiírja ennek tartalmát!Előre is köszi a segítséget!NAGYON FONTOS LENNE!
2008. dec. 8. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Nézd: ez egy elég egyszerű feladat. Gondolom, a lépéseit vettétek is az órán.

Amúgy te is jól leírtad, hogy miket kell itt megoldani: amit mondtál, azt nézd meg lépésenként. Elsőre azt döntsd el, hogy mennyi helyet foglalsz le a feladathoz: egy nagy tömböt (ez az egyszerűbb, de kifuthatsz belőle) - vagy mindig annak foglalsz le helyet, amit éppen beolvasol.

Utána rajzolj kis dobozokat: mindegyiknek csak egy feladata legyen. Ezeket már külön is meg lehet írni.

2008. dec. 8. 16:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon felszínesen vettük a dolgokat és vhogy nem sikerül megoldanom,néztem neten forráskódokat,de nem sok hasznát vettem,szóval mondhatni teljesen kezdő vok a témában!Leginkább nekem egy forráskód kéne ehhez a programhoz:D
2008. dec. 8. 17:05
 3/12 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy egy forrásprogram jól jönne... de gondolom, programozó akarsz lenni, vagy legalábbis informatikus.

Hogyan gondolnád majd a munkádat? Mindig megkérsz majd valakit, hogy írja meg? Szerintem neked MOST kellene megtanulnod a legeslegegyszerűbb alapokat - hogy később legyen mire építeni!

De azt megteheted, hogy ide leírod, amit alkottál, és a gondolataidat hozzá (ha megtennéd, hogy nem csak bevágsz ide egy példát az Internetről, aztán rágódjunk rajta) - és megnézzük.

2008. dec. 8. 17:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Bár egyetértek az előbbi válaszolóval, hogy szopj magadtól, de az ocsú úgyis elválik a munkakeresésnél majd, úgyhogy tessék:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

int in[15];

int out[15];

int j(0);

for(int i(0); i<15; ++i)

{

cin >> in[i];

if(in[i] > 100 || in[i]%2) out[j++] = in[i];

}

for(int i(0); i<j; ++i)

cout << out[i];

}

2008. dec. 8. 17:57
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ,de be kell vallanom nem programozónak tanulok,de a végén ez a program nem írja ki a kiválogatott számokat(100-nál nagyobb és páratlan)Még egyszer nagyon szépen köszönöm,azért már egyest nem fogok kapni:D
2008. dec. 8. 18:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Kiírja, kipróbáltam, (ha teszel egy endline-t a kiírás végére, akkor jobban tagolja). Bár számomra nem teljesen egyértelmű, hogy a 100-nál nagyobb ÉS páratlan, vagy az összes páratlan (vagyis a 100-nál kisebbek is)+az összes 100-nál nagyobb szám kell?
2008. dec. 8. 22:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Kiküldi ez a stdoutra, az egy más kérdés, hogy teljesen minimalista, így hányadék :)
2008. dec. 8. 22:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát ha nem lenne egyértelmű akkor most az lesz,szóval nekem az kéne,h egyszer kírja a 100-nál nagyobb számokat aztán megjelenítésre kerüljenek a páratlan számok is mellette,de ezek lehetnek 100-nál kisebbek is!Nagyon szépen köszönöm egyébként mindenkinek a segítséget!
2008. dec. 8. 23:35
 9/12 A kérdező kommentje:

#include <iostream.h>

#include <stdlib.h>

#include<stdio.h>

int main()

{

int a,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o;

int tomb[15];

int tomb1;

int index(0);

int p(0);

cout << "Kerem az elso szamot: "; cin >> a;

cout << "Kerem a masodikat: "; cin >> b;

cout << "Kerem a harmadikat: "; cin >> c;

cout << "Kerem a negyediket: "; cin >> d;

cout << "Kerem az otodiket: "; cin >> e;

cout << "Kerem a hatodikat: "; cin >> f;

cout << "Kerem a hetediket: "; cin >> g;

cout << "Kerem a nyolcadikat: "; cin >> h;

cout << "Kerem a kilencediket: "; cin >> i;

cout << "Kerem a tizediket: "; cin >> j;

cout << "Kerem a tizenegyediket: "; cin >> k;

cout << "Kerem a tizenkettediket: "; cin >> l;

cout << "Kerem a tizenharmadikat: "; cin >> m;

cout << "Kerem a tizennegyediket: "; cin >> n;

cout << "Kerem a tizenotodiket: "; cin >> o;

for(int index (0); index < tomb ; ++index )

cin >> index;

if(index > 100 || index%2) ++p = index;

for(int index(0); index<p; ++index)

cout << "A szaznal nagyobb es paratlan szamok:" << p << endl;

system("PAUSE");

return 0;

}

Ezt sikerült vhogy összehoznom,de nem értem,h mi a probléma vele,m mikor a számokat beírom utána nem csinál semmit,csak kiírja,h nyomjon egy billentyűt!Köszi előre is a segítséget

2008. dec. 9. 00:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Na most ez a program úgy hibás, ahogy van. A tomb az egy pointerré konvertálódik, és azzal hasonlítod össze a beolvasott számot. Azaz itt futni fogy egy üres ciklus, mert általában kisebb számot ír be az ember, mint ahol a memóriában vannak a cuccai. Mindegy, ez katasztrófa, nézd meg az én programomat, és írj bele szép dolgokat, mint pl cin >> in[i] elé kiíratást, hogy printf("Irja be az %d. számot", i);
2008. dec. 9. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!