Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Php képfeltöltés hiba?

Php képfeltöltés hiba?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Lenne egy olyan gondom, hogy irtam egy nagyon egyszerű képfeltöltés scriptet gyakorlás képpen.

Megy rendesen, de mikor a képet feltölti a mappába, és onnan meg akarom nyitni, mindig ezt kapom,

A Windows fényképnézegető nem tudja megnyitni a képet mert Önnek nincs megfelelő jogosultsága a fájlt tartalmazó mappa megtekintéséhez

Ez miért van?

2010. aug. 26. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Elsősorban az szokott gondot okozni, hogy a szerveren lévőképet nem olvashatják kívülről... (már ha egyáltalán megvan a kép, és jól kérdezed le) Nézd meg az attributumait.

Esetleg a kép mentése után a php-ben adj ki egy chmod parancsot. Persze előfordulhat hogy a szerver nem engedi, akkor más lehetőséged nincs, mint php-ből kiszolgálni a kéréseket.

2010. aug. 26. 22:56
 2/4 A kérdező kommentje:

a kérés jó, az adott mappában meg is található a kép, sőt az adatlapra be is tudom illeszteni meg is jeleníti hibátlanul.

Appservet használok, megnéztem filezillával 777 az atributum száma és még is ez van, akkor lehetséges, hogy valamit a php.inibe kell beállítanom?

2010. aug. 27. 11:14
 3/4 anonim ***** válasza:

A fényképnézegetőt ugyan nem ismerem (előfordulhat hogy nem szabványos formában fordul a szerverhez).

Próbáld a böngésződbe beírni.

Legtöbbször a kis-nagybetű szokott a gond lenni ilyen esetben.

Ha a böngészőbe bejön a kép, akkor nem kell semmit állítanod a szerveren.

2010. aug. 29. 22:46
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a kis és nagy betük voltak a hibásak
2010. aug. 31. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!