Hogyan tudok konstruktorból listát készíteni c#?
Egy windows form appot készítek c# nyelven, viszont elakadtam. Elég kezdő vagyok, de ezt kaptam vizsgafeladatnak.
Beiratkozó diákokról kell nyilvántartást készítenem, akik jelen pillanatban iratkoznak be.
Készítettem egy classt, amiben van 3 mező: diák neve, beiratkozási időpont kezdete (óra perc), beiratkozási időpont vége (óra perc). Ebből úgy gondoltam hogy készítek egy konstruktort, mivel az órán is így csináltuk, és ebből a három adatból készítek egy listát, aminek a típusa a konstruktor neve. Viszont itt el is akadtam, mert nem tudom, hogyan töltsem fel ezt a listát random értékekkel (név (diak1, diak2 stb), két időpont), illetve ezeket később hogyan tudom összekapcsolni.
Ugyanis:
Egy gomb megnyomására meg kéne mutatnom egy listboxban egy sorban a diák nevét, és a két időpontot. Egy másik gomb megnyomására meg kéne mutatnom, hogy melyik diák iratkozik be jelen pillanatban, rendszeridőhöz mérve. Tehát valahogy ennek a három adatnak kapcsolódnia kéne.
Például:
diak1 12.30 12.40
diak2 12.40 12.50
stb.
List<MyClass> myList = new List<MyClass>();
myList.Add(new MyClass(...));
foreach(var item in collection)
{ //print }
Használhatsz object initializert is, ha nem akarsz minden elemre külön addot hívni.
List<MyClass> myList = new List<MyClass>() { new MyClass() { ... }, new MyClass() { ... }, ... };
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!