Mennyire használható a Kernighan - Ritchie: C programming language könyv?
Az egyik legszarabb könyv, amit életemben a kezemben tartottam.
El is adtam egy bogyókának gyorsan.
#2 de neked nem is sikerült semmit elérned a szakmában évtizedek alatt.
Ezt inkább egy kompetens fejlesztő tudná ténylegesen megítélni.
3: Tudod olcsó jános, attól, hogy valaki jó programozó, még nem biztos, hogy a tudását oktatni is képes. Nem biztos, hogy az általa írt könyvek jók is lesznek. Ezért az okosabbja felkér egy vagy két szakírót, aki segíti őt.
Hát, a két említett ennek költségét megspórolta.
Gyakorlatilag a nevükből csináltak egy kis pénzt.
Na de miért is vakolok én neked ilyesmiről fafej, amikor te még a borítóját sem láttad a szóban forgó kiadványnak?
"attól, hogy valaki jó programozó, még nem biztos, hogy a tudását oktatni is képes"
Persze, hogy nem. Lehet a könyv tényleg utolsó hulladék. Csak ezt te kellő kompetencia híján nem tudod helyesen megítélni, csupán erre világítottam rá. A könyvvel kapcsolatban nem foglaltam állást.
"Mennyire használható a Kernighan - Ritchie: C programming language könyv?"
Tökéletesen! (Ha tudod mire kell használni.)
"Egy 40 éve kiadott könyvről van szó."
...és??? 40 évvel ezelőtt is csináltak gyereket, a mechanizmusa azóta sem sokat fejlődött... :-)
"Mennyit változott azóta a C?"
Kb semennyire, illetve természetesen sok bőrt lehúztak már róla, és megjelentek ilyen-olyan programozási nyelvek, amelyeknek az alapja ugyanaz maradt, csak kibővítették őket pár kényelmes funkcióval, különössen a lusta programozókat célozva.
"Elavultnak számít már ez a könyv?"
Nem. (Az írás-olvasás sem avult el, maximum csak kifordult magából, egyre több angol-jövevényszóval bővült, meg teli van hitvány emberek agyszüleéményel, LoL, VoK... :-))
"Ha igen, ismertek valami jó alternatívát, amiből megismerkedhetnék a C-vel?"
De mondom, hogy NEM! :-)
"Ha igen, ismertek valami jó alternatívát, amiből megismerkedhetnék a C-vel?"
Keress rá a "Tintás" könyvre.
Az egy elég jól sikerült darab.
"Mennyit változott azóta a C?"
Nem túl sokat, sokak számára 1999-ben megállt az élet (C99). Habár az ANSI C-nek (89-90) vannak picit fájó hiányosságai, de vannak akik mai napig is ANSI C-t használnak pl. SQLite.
Fordítás közben megtudod adni, hogy melyik verzió szerint nézze a kódodat (-std=)
"Elavultnak számít már ez a könyv?"
Nem, de több forrásból tanulj.
https://www.youtube.com/watch?v=de2Hsvxaf8M
"Great book, you should by the newer version of this." - Brian Kernighan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!