IT hallgatóként mit tanuljak a nyáron?
Végeztem a vizsgákkal, szeptemberig oda se.
Szeretném hasznosan eltölteni a nyarat, mit tanuljak szerintetek?
Az egyetemen az utolsó évem következik (gazdinfó), java-t, c#-t és pythont (pandast), SQL-t tanultunk eddig. Melyiket lenne érdemes továbbvinni?
És hol tanuljak, rengeteg online kurzust találok, de egyiket sem ismerem.
Minden javaslatot megköszönök.
Java + SQL szerintem elég hasznos tud lenni.
C#-ban is rengeteg lehetőség, ott akár el lehet indulni 3D fejlesztés irányba is valamelyik engine-el.
Python-t viszont annyira nem ismerem hogy mire használják, inkább a Java-t és a C#-t ismerem, szóval azt leírja majd olyan aki járatós benne.
Aki megszállotja a témának az ilyen kérdést sohasem tenne fel... :-)
Ez egy olyan téma megint csak, amire sohasem lehet azt mondani, hogy: "na igen én ezt is tudom, mert megtanultam".
Egy örökössen változó világ ez, amit állandóan nyomon kell követni.
Minél többet megismersz belőle, annál jobban rájössz, hogy még mennyire nem tudsz semmit sem... :-)
Röviden: leginkább azt tanulj a nyáron, amit szeretnél!
"és állásinterjún jól mutat, ha nem csak az oop megy."
Bárcsak legalább azt tudnák ... :D
KÖszi a válaszokat.
Nyilván azért teszem fel a kérdést, mert nem 4 éves korom óta írom java-ban a jobbnál jobb programokat...
Mi lenne ha elkezdenél dolgozni?
Ha otthon szórakozgatsz különféle kurzusokkal, esetleg hobbi projektekkel az "jó", de a munkatapasztalat sokkal többet ér + pénzt is keresel meg amikor egyetem után elkezdesz dolgozni jóval többet tudsz elkérni és könnyebben is találsz majd állást.
Csak egy tipp.
Meg persze a munka mellett is tudod magadat fejleszteni.
Nem tudom, hogy levelezőn van-e diákmunka + hány éves vagy (azt hiszem 25 év a korhatár) talán eltudnál helyezkedni egy ruhalmas idejű akár homeofficeos kezdő jellegű diákmunkában.
... de bevallom a 9#-es kommented alapján tényleg nem feltétlenűl ez a legjobb út, de ha bejön akkor még jó is lehet. Meg persze ha bírod a heti plusz 20 órát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!