Miért írja ki ezt a hibaüzenetet a terminál, amikor le szeretnék futtatni egy Java fájlt?
Hogyan lehet orvosolni a problémát? Annyit értek, hogy a class file verziója nem megfelelő, de mi az a class file és hogyan lehet a megfelelő verzióra váltani?
(Bocsánat az értetlenkedésem miatt, még csak most kezdtem el Java-t tanulni)
A JDK-hoz mellékelt fordító (javac) és a JRE-hez mellékelt futtatókörnyezet (java) nem ugyanolyan verziójú - az előbbi 57.0, az utóbbi 52.0.
Nézd meg, hogy a környezeti változóknál (Rendszer --> Speciális rendszerbeállítások link --> Speciális fül --> Környezeti változók gomb) a PATH környezeti változónál milyen könyvtárak vannak felsorolva! Ha külön szerepel JRE, akkor az kavar be.
Aha, egyből 3 Java-val kapcsolatos könyvtár, ami kavarodást okozhat.
Na most:
* a java illetve a javac -version kapcsolójával (mindezekről bővebben: [link] és [link] ) kideríthető a futtatókörnyezet és a fordító pontos verziója - ha nem egyezik, az gond
* a where parancs:
segítségével meg kideríthető, hogy a futtatókörnyezet (where java ) és a fordítót (where javac ) melyik könyvtárban keresi a rendszer - ha az előbbi nem a JDK-hoz mellékelt, akkor az gond
Gyerekek, ilyen "hatalmas" projektekhez nem kell semmilyen IDE...
...csak tudni kell jól csinálni! :-)
Próbáltam letörölni és újra telepíteni, de miután letöröltem a JRE-t, és beírtam, hogy java -version, továbbra is kiírta a verziószámot, pedig Revo Uninstaller-el a visszamaradó fájlokat is töröltem. Aztán újratelepítettem, de már a javac Hello World-nél is hibát ír ki:
javac : The term 'javac' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check t
he spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ javac HelloWorld.java
+ ~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (javac:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
"de miután letöröltem a JRE-t, és beírtam, hogy java -version, továbbra is kiírta a verziószámot"
Oké, hogy kiírta a verziószámot, de milyet?
Mert ha a javac-jével megegyezőt, akkor az rendben lenne.
"javac : The term 'javac' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. "
Ez meg arra utal, hogy nincs feltelepítve a javac vagyis a JDK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!