Mennyire jó ez a könyv Python nyelv tanulására? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Ebből kezdtem tanulni, érdekelnek tapasztalatok attól aki végigcsinálta vagy elkezde, mennyire ad átfogó tudást?
2021. máj. 28. 07:10
11/15 anonim válasza:
cmd / parancssorban beírod:
python —version
És megtudod melyik verzió van telepítve.
12/15 anonim válasza:
Bár én inkább data science területen használok pythont, de szerintem már más területeken is az van, hogy önmagában a nyers python-t tanulni, főleg régebbi verziót nem igazán optimális. Egy ilyen könyv teli van valószínűleg olyan példákkal, amelyeket ma már mindenki inkább az ezernyi rendelkezésre álló csomagokkal old meg sokkal könnyedébben és gyorsabban. Szóval például matematikai dolgokat, ahol tömbökkel kell nagy műveleteket csinálni, biztos senki sem a beépített list objektekkel oldana meg, hanem erre ott a numpy. Persze nem azt mondom, hogy az alap python dolgokat nem kell ismerni, hanem valami friss kombinált tankönyv lenne az ideális választás, ahol párhuzamosan mutatják be az alap python-t és a fontosabb csomagok használatát, ezek közös alkalmazását.
13/15 anonim válasza:
Továbbá még most belepillantva tényleg meredek, hogy még dictionary meg list, dict comprehension sincs benne, mert ez főleg az az előtti korszak. Azóta már nagyon sok dolog korszerűsödött és egyszerűbben megoldható sok minden.
14/15 anonim válasza:
Ja maga dict az van benne mégis (szótár néven), visszavonom. De a comprehension-t nem látom.
15/15 anonim válasza:
Nosztalgikus érzéseket ébresztettél bennem ezzel a könyvvel. :) Kb. 5 éve ebből kezdtem én is ismerkedni a nyelvvel, aztán ennek a példaprogramjaira alapozva készítettem is egy nagyobb lélegzetű hobbiprojektet. Egyszer nekem is eljött az idő közben, hogy a korlátok miatt átálljak a 3-as verzióra, azt hiszem 2 nap alatt csináltam meg. Ma már inkább tanulj kezdettől 3-as verziót, bár én ezt a videónézegetést nem tartom a legjobb tanulási módszernek, hiába, öreg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!