Honnan tudjáktok ha valaki csak tetteti hogy tud programozni?
Mik azok a klasszikus mondatok, amik elárulják az illetőről, hogy nem tud programozni.
Lehet programozóként dologzik valahol, de igazán nem lát bele a dolgokba.
Pl.: "Az algoritmusok és adatszerkezetek témaköre a legnehezebb"
Ekkor látszik, hogy csak bemagolta ezt a szöveget vagy látott róla pár meme-t, esetleg youtube videóban valaki ajánlotta neki a Cracking the coding interview-t és azóta ez a mantrája.
Hát hogy tud programozni vagy nem.
Beszélgetés alatt legfeljebb annyit kérdezek, hogy hogyan használja a git-et. Esetleg hogy milyen op rendszer van a gépén. (Ha nem tudja mi az a git az kérdéseket vet fel. Illetve, ha nagyon Linux ellenes, az is). De ezek legfeljebb kizárni tudják, hogy valaki tud programozni. Pl én elég kezdő vagyok.
Esetleg matektudás hiánya miatt is ki lehet zárni embereket.
De ezek nem 100%-osak, csak durva előítéletek.
Persze, ez csak egy "just for fun" kérdés akart lenni. Nem lenéző, degredáló, vitaindító stb...
Szóval akár sztereotípiákat is írhattok.
Aki a html-t programozásnak hívja, az például nem tud programozni.
Vagy aki nem meri törölni a /dev mappát.
Vagy aki szerint a programozáshoz fejlesztői környezet kell.
Vagy aki szerint az iostream minden C++ programba kell.
Az én kedvencem az volt, amikor valaki azt dicsekedett, hogy tud batch nyelvem (.bat fájl) programozni.
MS-DOS parancsnok egy fájlba1való kötegelése (innen a neve is "MS-DOS kötegfájl") aztán marha nagy "programozás"...
batchben vannak ciklusok meg elágazások, szóval igen, az programozás.
Meglepödnél, de szerintem batchben sokkal nehezebb programozni, mint mondjuk bármilyen értelmes nyelven.
Batch-et én is tudok "programozni"
Én nem nevezném programnak a .BAT fájlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!