Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Igaz, hogy a BME-s diákokból...

Igaz, hogy a BME-s diákokból sikeres programozó szakemberek lesznek?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy ők a szakma etalonjai, informatikai tudásukkal dominálnak a piacon.
2021. máj. 10. 09:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

#8.Véleményem szerint nekik kéne kinevelni a saját munkásaikat.

Egyszerűen túl specifikus embereket keresnek, igen kell fejlesztő de pontosan arra a feladatra ami meg lehet pont 1000 fejlesztőből 10...

Túl magasan van a léc, amit egy frissen egyetemen végzett nem tud megugrani.

Végzettség nélkül meg nehéz felmérni hogy jó-e az adott illető, kell valami alapján szűrni. Egy BSC diploma nem rossz kiindulási pont, azt bárki el tudja végezni akit érdekel ez a szakma és ebben szeretne dolgozni.

De nyilván lehet valaki diplomásként is rossz fejlesztő, de így talán alacsonyabb az esély hogy mellényúl a cég.

2021. máj. 10. 11:13
 12/30 anonim ***** válasza:
90%

A papír csak azért kell, hogy lássa a munkáltató, hogy képes vagy alkalmazkodni másokhoz, van kitartásod, időkorlátok alatt meg tudsz oldani feladatokat, stb. Röviden: idomítható vagy.

A tudás, tehetség meg baromira emberfüggő. Ez nagyon nem az iskolától függ, inkább a környezettől, amiben nevelkedsz.

2021. máj. 10. 11:31
 13/30 anonim ***** válasza:
90%

Azért az sem igaz teljesen, hogy mindenképpen a diplomának kéne lenni a kiindulási pontnak. Itt vagyok például én is. Diplomán nincs, talán soha nem is lesz, tanultam önállóan programozni pár éven keresztül autodidakta módon, elvégeztem utána egy szoftverfejlesztői OKJ-t, mellette szerencsémre akadt pár ingyenes lehetőség (Újratervezés program, Struktúraváltás), állami keretek közt, de például a Training360 cég által mentorált képzések. Idestova 4 éve foglalkozok programozással, nem érzem magam Istennek, de ahogy itt írjátok sokan, többnek érzem magam programozás terén, mint egy friss diplomás.

Ráadásul ott van a Githubomon számtalan nyilvános projekt. Közel 30 jelenleg. Belekóstoltam, volt/van tapasztalatom a Java-ban, C#-ban, JS-ben, Typescriptben, Angularban, Pythonban, MySQL-ben, és úgy érzem még rengeteg dologra képes lennék, jelenleg junior szinten érzem magam, és az első fejlesztői állásomra pályázok. Bizakodó vagyok.

2021. máj. 10. 13:39
 14/30 anonim ***** válasza:
20%

Igen, hazánkban a BME az egyik legjobb egyetem. A másik az ELTE.

De jön fel az óbudai is, elég szépen.

Az oktatás színvonala olyan, amilyen az alapanyag.

Ha te nekiállsz főzni, akkor a rohadt krumpliból, meg a büdösödő húsból nehéz lesz fejedelmi étket összehozni.

Az egyetemek azzal küzdenek, hogy a középiskola hiányosságait kiköszörüljék. Mert már onnan úgy jön el a kis verebek egy része, hogy bizonyos fogalmakkal sincs tisztában, nem, hogy azokat használni is tudná.

Az egyetem ezekből a tökfőzelékekből persze, hogy nem fog tudni első osztályú fejlesztőket faragni.

Akinek viszont megvan az alapja amire építkezhet, azt az egyetem [ELTE,BME,OE] kiképezi, ez vitán felül áll.

2021. máj. 10. 13:46
 15/30 anonim ***** válasza:
74%
Akinek megvan az alapja, amire epitkezhet, az nem igazan megy tobbre egy ELTE-vel vagy BME-vel, mint egy DE-vel vagy ME-vel mondjuk.
2021. máj. 10. 14:33
 16/30 anonim ***** válasza:
14%

"Akinek megvan az alapja, amire epitkezhet, az nem igazan megy tobbre egy ELTE-vel vagy BME-vel, mint egy DE-vel vagy ME-vel mondjuk."

Már, hogy ne menne többre?

Az egyetemek nem egyformák. Különbség van a profok színvonalában, hozzáértésében, az elvárás szintjében is.

Egy fővárosi egyetemet egy vidéki ritkán fog tudni überelni. Egészen objektív okok miatt.

A harvard, a Yale, az MIT nem véletlenül nevesebbek mint a kucskóherédi bagórágó főiskola.

2021. máj. 10. 19:32
 17/30 anonim ***** válasza:
95%
Ez miben nyilvánul meg pontosan? Én Evosoftnál vagyok, itt egyáltalán nem érződik különbség a pesti irodában dolgozó BME/ELTE-s és a szegedi vagy miskolci irodákban dolgozó SZTE/ME-s fejlesztők kompetenciájában.
2021. máj. 10. 20:40
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, hogy neked reális lehetőséged van ezt felmérni?

Mert én kétlem.

Amúgy, az simán előfordulhat, hogy egy debreceni egyetemen végzett valaki nagyobb affinitással van a szakma iránt, mint egy BME-s, de 100-100 embert összehasonlítva már látszik a különbség.

2021. máj. 10. 21:42
 19/30 anonim ***** válasza:
92%

"Biztos, hogy neked reális lehetőséged van ezt felmérni?"

Igen, sok a közös projekt, főleg mióta mindenki otthonról dolgozik és tökmindegy, hogy egy évvel ezelőtt melyik irodában ültél.

Te hol tapasztalod az ellenkezőjét?

2021. máj. 10. 21:50
 20/30 anonim ***** válasza:
0%

Most már sehol, de korábban elég jól érzékelhető volt ez, ráadásul, ha megnézed, a piac elég jól beárazza az ELTE-t és a BME-t is, IT vonalon.

Egyébként mindkettő híres, nemzetközi viszonylatban jól ismert egyetem.

Viszont, ha egy projekt színvonala nem ér el egy szintet, akkor a benne dolgozókról is elég nehéz szakmaisági szempontból reális rangsort felállítani.

2021. máj. 10. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!