Mennyire realisztikus így programozói diákmunkát szereznem?
BME Mérnökinfó 4. félévében vagyok. Most van a specializáció választás. Szoftverfejlesztésre fogok menni.
Többnyire mindenkitől azt hallom, hogy innentől veszik komolyan az egyetemistákat a BMEről és nekem most jött el az a pillanat hogy jól jönne egy állás, így pont tökéletes az időzítés.
Viszont az a probléma, hogy míg egyetem előtt csináltam pár Android appot és viszonylag sok hobbi projektem volt mostanában semmi plusz nem csinálok egyetem mellett, mert nincs időm. Maximálisan egyetemre készülök, barátnőmmel vagyok és otthon segítek + 3 hónapig dolgoztam heti 20 órában. (Nem infó terület).
Plusz nincs nagy önbizalmam, hogy akármilyen programozási nyelven vizsgaidőszak alatt bármit is tudok teljesíteni.
Viszont 1 hónap alatt mindenképpen felhozom magam.
Így mennyire realisztikus, hogy találok valamilyen programozáshoz kapcsolható munkát a nyáron, ami akkor akár 40 órában tudnék csinálni, de folytatnán egyetem mellett is 20 órában?
Milyen jellegű állásokban lenne esélyem?
Mikre kéne jelentkeznem?
En iskolaszovetkezten keresztul kezdtem dolgozni egyetem alatt.
Az a baj, hogy semmiből sem vagyok perfekt.
5ös voltam minden programozással kapcsolatos tantárgyból és koncepció szinten értem a dolgokat, de gyakorlatban semmelyik nyelv sem megy igazán.
Leginkább a Java tetszik, de szintaktikai szinten rengeteg hibát vétek, mert nincs benne a fejemben reflexként, hogy mit hogyan kell leírni.
Persze bele tudok rázóni, de vizsgidőszak alatt nem biztos hogy bele tudok.
A másik baj, hogy annak ellenére, hogy egyetemen mennek ezek a tantárgyak még 3. félévben elbuktam a Szoftvertechnikákat, mert úgy gondoltam hogy egy "megúszós tantárgy" és utolsó pillanatra hagytam a házi készítést, mert voltam komolyabb tantárgyak amikkel foglalkoznom kellett pl.: Rendszerelmélet és elbuktam.
Akkor nem realizáltam, de ez alap feltétele volt a 4. félévben a prog labor felvételének, így kb féléve minimálisan programoztam csak.
Ezért is félek ilyen jellegű állásokra jelentkezni. Ezért nincs benne a szintaxis a fejemben pontosan.
Ahoz, hogy nyáron dolgozzak meg már vizsgaidőszak közepénél jelentkeznél helyekre és gondolom interjúk is lesznek, de akkor nem lesz felesleges napjaim, hogy felhozzam a tudásom elfogadhatóra.
Meg ebben a félévben lehet már gyakornoki pozíciókra is jelentkezni?
Ekkor az egyetemmel kell egyeztetni? Vagy ezek lényegében csak diákmunkák más megnevezéssel?
Gyakornoki állás, de nem kell leigazoltatnod gyakorklatként.
Javára feküdj rá, elég sok helyen használják és nem is bonyolult. Ahhoz hogy nyárra rendesen legyen munkád már időben elkell kezdeni keresni.
Számold bele, hogy olyan 1-1.5 hónap alatt kezdhetsz, ha felvesznek.
Szóval minél előbb érdemes elkezdeni keresgélni.
Ha ennyire nem vagy biztos magadban, akkor inkább keress állást fél vagy egy év múlva.
Amúgy, ha gyakornoki állásra jelentkezel, akkor, egy-két helytől eltekintve, nem lesznek az egekben az elvárások.
De megpróbálkozhatsz diákmunkával is, én is vállaltam ilyeneket és elég jól is fizettek, pláne ahhoz képest, amit akkor teljesíteni tudtam. Ha nem fogsz megfelelni, akkor az a max., hogy oda nem közvetítenek ki többet és kész.
Én kb. 4 hónap alatt találtam meg az első szakmai állásomat, ezzel is számolj... Kandó Kálmán villamosmérnöki karra járok.
Sajna én sem vagyok programozás zseni, de már csak C/Python ismeretekkel bőven van esélyed, hogy valamilyen fejlesztésre felvegyenek gyakornoknak.
Van pár szaktársam, akik csak tavaly télen ismerték meg a Pythont (tavaly egy tárgy keretein belül egy-két hónapig Pythont tanultunk), félév végén már vették is fel őket fejlesztői pozícióra. Az érdemi munka előtt (online) tanfolyamokat tartottak nekik.
Szóval szerintem, ha van benned hajlandóság és képesség a fejlődésre, simán felvehetnek.
Csak minél hamarabb jelentkezz, mert full kezdőként saját tapasztalataim szerint nagyon sok idő, mire találsz állást.
Talán érdemes egy nyelvre jobban ráfeküdni, néha, ha ráérsz, foglalkozni vele. Ha heti csak 3-4 órát pl. Pythonozol (most mondtam valamit), már az sokkal többet ér, mint a semmi.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!