Hogyan tudnék VB. NET projektet írni Windows Form Designer nélkül?
Pontosan hogyan kéne elkezdenem egy ilyen programot, és hogy tudom lefordítani?
Nem szeretem, ha ilyen-olyan automatikusan generált összevissza kódok vannak a programomban, meg én gyökerestül szeretnék mást, mint amit a Designer generál. Pl. saját Form osztályt szeretnék írni (ami persze örökli az eredetit), stb.
A VB lényege, hogy rapid módon fejlesszél. Nem arra való, hogy kézzel írkáld a controlokat, meg ilyenek. Ha dolgozol vele itt-ott néha bele kell majd nyúlnod a design kódba néha, de addigra már úgyis annyira érteni fogsz hozzá, hogy nem lesz szükség kézzel tanulásra.
A design rész egyébként annyit csinál csak, hogy hozzáadogatja a kontrolokat és bepozícionálja, valamit az eseménykezelőkhöz hozzáadja a megfelelő eseményeket. Ezt grafikus felületen érdemes szerkeszteni, nagyon ritka eset az, amikor kézzel kell ilyet írni és az már advancedebb szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!