Pythonban hogyan tudok különböző "inputokat" növekvő sorrendbe rendezni?
Tehát adott egy feladat ahol megadok egy inputot pl. a=input('Add meg az üzeneted: ')
Ezt 4x ismétlem és ugye mindig más üzenetet adok meg.
Ezt a 4 üzenetet hogyan tudom abc sorrendbe tenni? Mert ha split-tel felbontom, majd sort-al próbálom, akkor csak az adott mondat szavait rendezi.
Bocsánat, ha kicsit zavaros a leírás.
Szóval a 4 üzenetet kell csak sorba tenni, vagy az egyes szavakat az összes üzenetből?
Ha csak az üzeneteket, ahhoz elég csinálni egy tömböt a 4 input stringből, aztán a tömbön használsz valamilyen rendezést.
Ha az összes üzenetben szereplő szót kell abc szerint rendezni, akkor meg minden üzenetet felbontasz split-tel, az így kapott listákat egy közös listában egyesíted, aztán utána mehet a rendezés.
uzenetek = []
for i in range(4)
•••uzenet=input('Add meg az üzeneted: ')
•••uzenetek.append(uzenet)
uzemetek.sort()
Nagyon szépen köszönöm!!😁
Azt esetleg nem tudod, hogy ugyanzen példában, ha rendeztem az első tag alapján, akkor azon belül hogyan tudom a 2. alapján is?
Tehát ha a 4 mondat közül 2 pl. 'Kovács' szóval kezdődik,akkor utána úgy rendezzen, hogy csak ebből a 2 mondatból rendezze a 2. tagokat és ne vonja bele a másik 2 mondat szavait is.
Feltéve, ha tagok alatt szavakat érted ezt fogja tenni. Nincs jelentősége annak, hogy szavakból áll. Kovács Pista és
Kovács Péter sorrendjét az é és i betű alapján fogja eldönteni, azaz az első különböző karakter alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!