Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Geany (+FPC) futtatáskor...

A Geany (+FPC) futtatáskor "Parancsértelmező nem található" hibát ad. Hogyan lehet ezt elhárítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocs, ha amatőr kérdés, igazából most először használok Geanyt, azért, mert egy barátomnak akarok majd segíteni benne (amúgy ha magam Pascalozok, akkor a FP IDE-t, vagy Midnight Editort használok), és a kérdésben levő problémával nem boldogulok. A program lefordul, a Geanyn kívülről el tudom indítani, rendesen le is fut, csak ha a Geany Futtatás funkcióját használom, akkor jelentkezik ez a hiba.

2021. ápr. 4. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem használtam soha a kérdésben említett programot, de én az opciók között /gondolom van ilyen/ megnézném a fordító path beállítását.
2021. ápr. 5. 11:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Jaj, most nézem, hogy lefordul, csak nem fut.

Hát akkor a cmd path lett vhogy elszúrva, vagy /esetleg/ vírusos a gép.

2021. ápr. 5. 11:08
 3/3 A kérdező kommentje:

A build parancsoknál "./%e" van a futtatásnál. Ez elméletileg a fájl neve kiterjesztés nélkül: "substituted by the name of the current file without the extension or path". Azaz pont, hogy le kellene futtatnia.

(Azt kifelejtettem, hogy Linuxot használok, ott alapértelmezésben a futtatható fájloknak nincs kiterjesztése, és az FPC is követi ezt a szokást. A létrejött fájl egyébként futtatható, és le is fut rendesen.)

A vírus lehetőségét kizárnám, részben mert elég óvatos embernek gondolom magam (tudom, akik lazán benyelik a zsarolót, azok többsége is ezt mondja magáról... :D), Linuxot használok, ami eleve kevesebb kockázatnak kitett rendszer, és emellett még antivirust is használok. És csak ennél az egy szoftvernél tapasztalok rendellenességet.

2021. ápr. 6. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!