Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha egy html. file-t átnevezek...

Ha egy html. file-t átnevezek php-ra, akkor miért változik jegyzettömbbé?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy szakértő, de szeretnék valamit* megcsinálni kódolással

*html szerkesztésű weboldalról e-mail küldsét, tehát, hogy az oldalon lévő űrlap kitöltése után, az üzenet, egy megadott e-mail fiókba érkezzen.

A lényeg pedig az, hogy van róla egy csomó videó, azzal próbálkozom, de nálam, ha csinálok egy index.html file-t, akkor ugye a file előtt az adott böngésző ikonja van és ezáltal, a böngészőbe nyitja meg.

Ha ezt a file-t átnevezem index.php-ra, akkor a böngésző ikonja helyett a jegyzettömb ikon lesz látható és, ha megnyitom akkor csak jegyzetként nyitja meg.

ha a megírás után úgy mentem el, hogy valami.php, akkor ugyan ez a helyzet...

Na most a videókból úgy látom, hogy ott a php formátum ikonja is böngésző..

Illetve a phpmailer-t is letöltöttem (GitHub-ról), az abban szereplő php. file-ok is csak jegyzettömb ikonnal vannak (a tutorial vidaókban meg a böngésző ikonjával)

És nem hiszem, hogy így működhetne a dolog

Mi lehet ennek az oka? Hogy lehet ezt megoldani?

Köszönöm előre is!

2021. márc. 31. 13:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy webszerveren kéne futtatnod, nem a Windows Intézőben rákattintani. A WAMP megoldhatja a problémáid egy részét.
2021. márc. 31. 13:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A PHP fájlt nem tudod úgy megnyitni, mint a HTML fájlokat, mivel azok már szerverről futnak. Ez lehet persze a számítógéped is:

[link]

[link]

Ezen programok valamelyikét (ezek mondhatók a legnépszerűbbeknek) kell letöltened.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJs2UQcGMoM-..

Ennek a sorozatnak a 2. és 3. részeit nézd meg, és látni fogod, hogy kell beüzemelni (elmagyarázni itt nem akarom, mert nem értenéd).

2021. márc. 31. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy milyen az ikonja, lényeg hogy PHP-t nem direktbe nyitod meg a böngészővel, hanem egy webszerver kell hozzá, mivel a PHP szerver oldali kód.
2021. márc. 31. 13:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem változik Jegyzettömbbé.

Csak a rendszereden a .php fájlokhoz a Jegyzettömb van társítva, mint szerkesztő alkalmazás.

Ha meg szeretnéd nyitni, ahogy #2 írta, közvetlenül nem tudod, mert a PHP-nek pont az a lényege, hogy azt előbb a szerver feldolgozza, és ennek az eredményét jeleníti meg.

2021. márc. 31. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Annyival kiegészíteném az előttem szólókat, hogy ennyi előképzettséggel szerintem valami sokkal egyszerűbbel kezdj, mert hamar megtelik a postaládád spammel :D

Ha pedig a feladónak is küld levelet (visszaigazolásként) akkor akár remek spamküldő is válhat belőled.

Szóval kezd az alapokkal: hogy működik az internet, mik azok a szerveroldali és kliensoldali szkriptnyelvek, stb...

Amíg egy fájl "jegyzettömbé változik" addig ez igencsak nagy falat lesz neked.

2021. ápr. 2. 08:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen a "jegyzettömbbé változik" valóban nem egy szakkifejezés, úgy értettem, hogy látszatra az lesz az ikonja (tehát nem maga a fájl formátuma), szóval a célom az volt vele, hogy érthető legyen a problémám, ami viszont úgy látom sikerült :)

Gondoltam megpróbálom. A válaszokból, tanultam, köszönöm mindenkinek!

2021. ápr. 2. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!