A VS Code nem látja C-nél rendesen az include mappát?
Sziasztok!
Windows-on,VS Code-dal fejlesztek C-ben,és szerettem volna betenni a libcurl-t.
Be is tettem a
'C:\Program Files\mingw-w64\x86_64-8.1.0-posix-seh-rt_v6-rev0\mingw64\include' mappába a header fájlokat,a bin részbe meg a curl.exe-t,libcurl-x64.dll-t,stb-t.
De nem találja,ha így adom be:
#include <curl/curl.h>
Azonban ha a C-n egy libs mappába rakom,akkor jó:
#include <C:/libs/curl/curl.h>
Próbáltam settings.json-ben is megadni a Program Files mappát a "C_Cpp.default.includePath" beállításnál,de nem.
Én a 'Program Files' mappanévben a space-re gyanakszom,de nem biztos.
Szerintetek?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Elvileg a vscode\c_cpp_properties.json fájl kell, itt le van írva a beállítás pontos módja:
Köszi a választ!
Beírtam a mappát,de így sem látja rendesen,helyette QUick fix-ként azt ajánlja,hogy rakjam fel a vcpkg. Ha jól látom,ez a C/C++ package manager-e WIndows-on.
Végül ezt az include mappát kellett megadni:
C:\\Program Files\\mingw-w64\\x86_64-8.1.0-posix-seh-rt_v6-rev0\\mingw64\\lib\\gcc\\x86_64-w64-mingw32\\8.1.0\\include\\c++\\
Forrás:
Köszi a választ!
Vannak érdekes dolgai. Te milyen fejlesztőkörnyezetet használsz? Igazság szerint még csak ismerkedem a nyelvvel,tehát nem kell nekem hiper-szuper szerkeztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!