C++ függvény-típusok és paraméterátadás megértése?
Nekem mindig misztikus volt a C++ esetén a függvénytípusok (deklarálás, visszatérési érték) és a paraméterátadás megértése.
Több mint 25 éve tanultam Pascal-t, abban megvalósítok többé-kevésbé bármit, amit szeretnék, többször is szerettem volna megtanulni a C++ nyelvet, de a fentebbiek miatt mindig kudarcot vallottam.
Nincs valami táblázat, vagy doksi, ami részletesen elmagyarázza a függvényeket, függvények előtti kulcsszavakat, a függvényben zárójelben szereplő kulcsszavak jelentőségét és hogy mikor kell alkalmazni? (pl. (void).
Parancsolj: [link]
De amúgy az alap, hogy előtte a visszatérési érték típusa kell, a zárójelben meg a paraméterek típus név, formátumban. Aztán persze vannak bonyolultabb dolgok később, de az elején nem lesz rá szükséged.
Kb. ugyanaz minden mint pascalban.
A void az olyan függvény "tipusa", ami nem függvény, hanem procedúra.
int max(int num1, int num2) {
int result;
if (num1 > num2)
result = num1;
else
result = num2;
return result;
}
"függvényben zárójelben szereplő kulcsszavak jelentőségét"
Gyanús, hogy kimaradt némi alapozás. Úgy érzem, a probléma okának nincs igazán köze a függvényekhez.
A void kb. a "típus-nélküliséget" jelenti, vagyis meghatározatlan típust. Azért érdemes így fogalmazni, mert különben a void* megértése problémát fog okozni. Önmagában a void csak függvény típusa lehet, amikor nem ad vissza semmilyen értéket. A void* egy típus nélküli pointer, vagyis nem mondja meg, milyen típusú adatra mutat. Ez utóbbi lehet típusa függvénynek, paraméternek, változónak, tömbelemnek, stb.
A pointereknek (mutatóknak) külön nézz utána, mert az fontos része a C/C++ nyelveknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!