Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Brackets live editor segítség?

Brackets live editor segítség?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon az elején járok, viszont már most elakadtam.

Mellékelem a képen a problémám

[link]

Bal oldalt van a videó ami alapján tanulgatok

Illetve a böngésző amiben megkéne nyílnia a Live Editor segítségével az oldalnak.

gondolom az url megadást rontom el és ezért nem tölt be, viszont ötletem sincs, hogy mire kéne átírni, mert a videóban annyi szerepel, hogy azt a mappát adjam meg amiben ugye a Bracketsben is dolgozok.

Ez szerepel a jobb oldalt.

Tudom nagyon amatőr vagyok, de elakadtam és megköszönném a segítséget.:'D

2021. márc. 19. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem ismerem mi az a Brackets, de a httpszerver megy?
2021. márc. 19. 11:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi a szervernél a root mappa? A fájlkezelőben két demo mappa látszik. Az egyik a valami/demo, és ezen belül van még a valami/demo/004 exercise-files-and-app/demo.
2021. márc. 19. 12:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, xampp segítségével. Előző feladatok ami másik mappában voltak, azok gond nélkül mentek és megnyitotta. Viszont ezt valamiért nem akarja.
2021. márc. 19. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:

#1: A Brackets az Adobe által - már nem sokáig, szeptember elsején befejezik a fejlesztését, de lelkes amatőrök továbbvihetik - fejlesztett ingyenes és nyílt forrású kódszerkesztő alkalmazás:

[link]

Kb olyan mint a Microsoft hasonló terméke a VS Code (illetve annak kémkedő telemetriájától megszabadított változata a Codium) vagy a Sublime Text.

Mint minden ilyen kódszerkesztő, ez is rendelkezik/felvértezhető "élő nézettel" ("live preview", nem "live edit") - amik egyfajta webszervert adnak, ahol a kód kódszerkesztőben való frissülésekor maga az oldal is változik a megnyitott böngészőben - de azok általában nem támogatják a szerveroldali kódok futtatását, ahhoz webszerver - Windows és PHP esetén például ilyen a XAMMP ( [link] ) - kell, erről itt írnak bővebben:

[link]

Kérdés az, hogy a webszerverben a megadott "demo" könyvtár fel lett-e víve, mert nagyon gyanús, hogy azt hiányolja.

2021. márc. 19. 12:14
 5/7 A kérdező kommentje:

Istenem de hülye vagyok, közben rájöttem igen.

Hogy nem tettem bele ezt a mappát a a könyvtárába ezért nem találta..

Bocsi, hogy raboltam az időtöket ilyen hülyeséggel, de végre rájöttem :'D

2021. márc. 19. 12:34
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, hogy én vagyok túl vaskalapos, de pont az ilyesmik miatt szoktam mindig azt az elvet követni és javasolni, hogy tanuláshoz olyan eszközt válasszunk, ami mindenféle sallangtól mentes, és hagyja, hogy kizárólag a feladatra koncentráljunk. Ahhoz, hogy a PHP alapjait elsajátítsd, teljesen felesleges mindenféle live editor. Egy Notepad2, vagy Notepad++ kell (Linuxosoknak Midnight Editor vagy GEdit), meg egy webszerver. Majd ha már haladó szinten megy a PHP, és átlátod az egésznek a rendszerét, akkor lehet kacsintgatni komolyabb eszközök felé.
2021. márc. 19. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Jó nagy hülyeség. Akkor tanulj C-t is Notepad-ban, aztán majd meglátjuk mennyire lesz kedved megtanulni a nyelvet az IDE által adott nyelvi segítségek nélkül.
2021. márc. 19. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!