Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet ilyen Windows AIO...

Hogy lehet ilyen Windows AIO telepítőt csinálni?

Figyelt kérdés
Az volna a lényeg, hogy az összes Windows 10 verziót tartalmazza magyar nyelven: Home, Pro, Enterprise, Education for Workstation, K, N, stb és a 32 és 64 bitest is, és a legújabb 20H2-es kiadású legyen. Találtam ilyet torrenten, de az a baj, hogy angol nyelvű. A kérdésem az lenne, hogyan lenne egyszerűbb, ha a talált angolból csinálnék egy magyar nyelvű telepítőt valahogy, vagy én készítenék el egyet a nulláról? Olvastam, hogy NTLite kell hozzá, abból is a fizetős verzió ajánlott. Ilyenkor nekem kell az ESD fájlokat összegyűjtenem és a program megcsinálja az AIO installert belőle?

2021. márc. 18. 12:42
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Programozni tudni kell hozzá?
2021. márc. 18. 12:43
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
A Media Creation tool, mindkét verziót kiválasztva (32 és 64 is) nem ilyen lemezképet (vagy pendrive-re tett) rendszert gyárt le? Telepítéskor választható: melyiket szeretnéd feltenni. Ill. Enterprise nem tudom benne van -e de azt gyanítom igen.
2021. márc. 18. 12:56
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Letöltöd a Microsofttól így egyben..

[link]

Az "Enterprise" kivételével - de az úgyis csak a tolvaj pistikéknek kell.

2021. márc. 18. 12:57
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 Abban nincs benne sajnos sem az Enteprise, sem a For Workstation se az Education verzió. Azon belül a K,N verziók sincsenek benne sajnos. Azt hiszem csak a sima Home és Pro verziók között lehet választani a Media creation tool-ossal.
2021. márc. 18. 12:59
 5/11 A kérdező kommentje:
#3 Az nekem nem jó sajnos. Cégnek kellene és ők ragaszkodnak hozzá, hogy szó szerint az összes létező verzió benne legyen.
2021. márc. 18. 13:00
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Elég a DISM (Deployment Image Service and Management Tool) hozzá, amit a Microsoft oldaláról töltesz le. A lényeg, hogy legyen meg a 32-es és a 64 bites win verziókat tartalmazó .wim file, majd az alábbi leírás szerint exportálod a verziókat egy új install.wim fájlba szépen sorban, ügyelve az elnevezésre, a descriptionre illetve a helyes indexelésre.

[link]

Én is így csináltam magamnak egy 32/64 bites magyar pro-t és enterprise-t tartalmazó .wim fájlt.

Amikor ezzel készen vagy, pendrive gépbe be, rufussal csinálsz bootolható telepítőt (ilyenkor még valamelyik multiverziós 32-es, vagy 64-est)

Ha kész, telepítőmeghajtó/sources/install.wim fájlt törlöd és bemásolod az általad kreálttal. Így amikor legközelebb telepítésre használnád a pendrive-ot, a win verzió kiválasztásánál már azokból választasz, amit te exportáltál bele.

Elképzelhető, hogy rohadtnagy lesz az install.wim file, szóval kapásból 16 gigás pennel kezdj hozzá.

2021. márc. 18. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

@4: "Azt hiszem csak a"

Ebben nem hinni kell, arra ott a templom..

Egyébként rosszul hiszed, benne van.

@5: cég részére ajánlom figyelmedbe ugyanezen oldal "További letöltési lehetőségek" részét...

2021. márc. 18. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Ezzel (Ventoy) a pendrivera tetszőlegesen sok .ISO felmásolható és akár UEFI akár Legacy módban bootolható bármelyik: [link]
2021. márc. 18. 17:14
 9/11 A kérdező kommentje:

#7 "cég részére ajánlom figyelmedbe ugyanezen oldal "További letöltési lehetőségek" részét..."

A További letöltési lehetőségek menüpont alatt a következőket találtam:

Az Enterprise-kiadások a mennyiségi licencszolgáltatási központból tölthetők le.

Az MSDN-kiadások az MSDN portálról tölthetők le.

Az Insider Preview-buildek a Windows Insider oldalról tölthetők le.

Az oktatási felhasználásra szánt kiadások (ezekhez termékkulcs szükséges) az oktatási termékek letöltési oldaláról tölthetők le.

Az 1. opció azért nem játszik, mert ahhoz szükség van VLSC (mennyiségi licensz) hozzáférésre és ha nem vagy Microsoft partner úgy nem férhetsz hozzá.

A 2. opció szintén nem jó, mert oda meg MSDN hozzáférés kell, amivel szintén csak MS partnerek rendelkeznek.

A 3. opció az Insider Preview pedig még meg nem jelent Windows build-eket tartalmat, amik még tesztelés alatt állnak.

A 4. opciónál az oktatási termékeknél meg szintén a Media Creation Tool-t ajánlja fel.

2021. márc. 18. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Amely cég jogosult Enterprise kiadásra annak van hozzáférése a vlsc portálhoz. Ha neked nincs ilyened arról nem tehetek. Kérd el a cégtől ami kéri az Enterprise kiadást..
2021. márc. 18. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!