Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mivel kellene kezdenem?

Mivel kellene kezdenem?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni programozni, nem ilyen szakon vagyok középsuliban csak elkezdett érdekelni ez a téma. Elkezdtem tanulgatni a html-t viszont nem webfejlesztéssel szeretnék "foglalkozni", lekötne a játék készítés de nyilván nem kezdhetek ilyen dologba mivel nem tudnám az alapokat és nem érteném mi miért van. Mit tudnátok ajánlani amivel eltudnék kezdeni alapokat ami erre az programozói ágra kötne ki? Ha esetleg nagyon rossz a nézetem ami ezt illeti kérlek javítsatok ki. Bocsánat ha valamit hülyén fogalmaztam. Válaszokat előre is köszönöm.

2021. márc. 12. 20:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem kezdőként nem jó a Reiter. Reiter arra jó, ha tudsz programozni, de eddig más nyelvben mozogtál és megakarod ismerni. Akkor az alap dolgokat, szintaxis, kulcsszavakat átpörgeted egy nap alatt. Ez a könyv erre jó.

Ha C# akarsz akkor rengeteg jó szájba rágós videó van youtubeon - magyarul is.

2021. márc. 13. 00:50
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

Én is a python-t vagy a C-t javasolnám, és nem pedig a C#-ot.

Kezdőnek mindenképp e közül a kettő közül lenne érdemes választania.

2021. márc. 13. 01:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem C-vel ne kezdje. Egyedül nehéz, és lehet megutálja. Python könnyebb, gyorsabban alkot vele és megszeretheti, hiszen több a sikerélmény, ami fontos a tanulásba.
2021. márc. 13. 03:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Én a C-t logikusabbnak tartom, mint a python-t, és fontos érteni is, amit csinál az ember.
2021. márc. 13. 04:22
 15/17 A kérdező kommentje:
WoW nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg választ, és a sok tanácsot.
2021. márc. 13. 08:45
 16/17 anonim ***** válasza:
2021. márc. 13. 11:52
 17/17 anonim ***** válasza:
C nyelvet használjon, a reiter féle könyvet meg felejtsd el. Úgy a magyar c# könyveket is felejtsd el úgy általában.
2021. márc. 13. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!