Valaki segítene miért ír ki a hex plus más értéket?
Figyelt kérdés
Pl. Az 500000 nem azt írja hex értéknek, hogy 20a10700 hanem 7a120.2021. márc. 10. 21:06
11/15 anonim válasza:
_2B || !_2B.
//That's the question.
12/15 anonim válasza:
Nem ez a gond, hanem a bájtsorrend.
Létezik little és big endian.
Előbbi azt jelenti, hogy a byte-okra bontott érték alsó része lesz elöl és a felső a második byte-on.
A little endian azt jelenti, a kicsi elöbb.
13/15 anonim válasza:
Talán ha adnál kódot, rájönnénk, mi a kínod, te nagyon zseniális! De nehogy megtedd, húzd az időt azzal, hogy harapófogósat kell veled játszani és vaktába lövöldözni (találgatni).
14/15 anonim válasza:
Szerintem valami pályaszerkesztés vagy játékon belüli dolgokat akar. Emlékszem anno én is szórakoztam ezzel a Swine-ba még 12 évesen ...
15/15 tabaki válasza:
Leszel szíves itt kielemeztetni a 20a10700, illetve a 0007a120 hexakódokat:
Az AnalyzeData gomb megnyomása után vess egy pillantást az integer-értékek első két oszlopára, és látod, hogy a kollégának igaza van, tényleg itt van a kutya elásva. Ezután már csak az a kérdés, hogy egyáltalán hogyan botlottál a problémába, és ha kódot mutatsz, valaki talán azt is tudni fogja, mi vele a teendő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!