Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Volt már mellékállásod főállás...

Volt már mellékállásod főállású programozóként?

Figyelt kérdés

Napi 8 órában vagyok fejlesztő. A fizetés elég jó, a munkaidő pedig nagyon rugalmas, főleg home office-ban. Jelenleg úgy érzem, hogy rengeteg szabadidőm és felesleges energiám van, imádom az IT minden területét, pénzt viszont el tudnék költeni többet is. Emiatt úgy döntöttem, hogy beleférne valamilyen mellékállás, hétvégi munka.

Én egyelőre nem látok más lehetőséget, csak a szabadúszói munkákat és a magántanárkodást. Valakinek sikerült mást csinálnia részmunkaidőben az említetteken kívül? Ha igen, mi volt az?

2021. márc. 7. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Ha a napi 8 óra után te még dolgozni akarsz, akkor szólj a főnöknek, hogy adjon több melót...
2021. márc. 7. 19:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mellekallas helyett miert nem lepsz tovabb? Magasabb pozicioba es/vagy jobban fizeto ceghez.
2021. márc. 7. 20:06
 3/9 A kérdező kommentje:

#1: nincs nálunk túlóra. Így ugyanannyit keres az, aki a 8 órát elcsalva csak 6 órát dolgozik, mint az, aki 'túlórázva' 10-et.

#2: a magasabb pozícióhoz céges policy miatt muszáj még várnom egy évet. Nem akarok elmenni, mert amennyiért érdemes lenne váltanom, annyit nincs pofám elkérni, tekintve a szakmában eltöltött éveim számát. Plusz egy nagyon jó közeget sem szívesen cserél le az ember.

2021. márc. 7. 20:57
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
3: Akkor érdekes helyen lehetsz..., az egy dolog, hogy nincs túlóra, de időhatárokra dolgozol és bizony sokszor van, hogy otthon is a munkán agyalsz vagy csinálod, hogy kész legyél ... - ebben a szakmában nem úgy megy, hogy bemegyek reggel letolom a 8 órát és szevasztok, hagyjatok békén.
2021. márc. 7. 21:04
 5/9 A kérdező kommentje:
#4: ez most furcsa lesz, de több éve vagyok ennél a cégnél, és nem fordult még olyan elő, hogy a fejlesztés miatt megcsúszott volna valami. A mi csapatunkban legalábbis. A túlórás hajtásokat pénteken lecsúsztatjuk.
2021. márc. 7. 22:55
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Akkor nagyon nagyon pengék vagytok. A Googletől kezdve Microsofting mindenhol vannak csúszások. :)
2021. márc. 8. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden projekten/csapatban vannak a Googlenel es a Microsoftnal sem.
2021. márc. 8. 09:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A google és a microsoft szilíciumvölgyi kultúrában létezik, ami együttjár az alkalmazottak kizsákmányolásával. Persze nem kötelező, és nagyobb cégeknél már lehet nem is jellemző, de meglepődni sem lehet rajta.

Egyébként OP helyében egyrészt nyugodtan kérj annyit, amennyiért hajlandó vagy váltani, legfeljebb nem vesznek fel, másrészt nekem a tökéletes alkalomnak hangzik arra, hogy saját projektet kezdj. Persze ezzel nincs fix jövedelem, de nagyobb a potenciál is...

2021. márc. 8. 10:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 évig oktattam bootcamp-ben főállás mellett. Gyakorlatilag az akkori havi fizetésem felét megkaptam az oktatásért úgy, hogy heti 2x2 órát tartottam. Bár nyilván fel kellett készülni és órák után is kellett foglalkozni az emberekkel.(code review, stb)
2021. márc. 9. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!