Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a legkönnyebben tanulha...

Melyik a legkönnyebben tanulható programozási nyelv?

Figyelt kérdés
A java nyelv hol van a sorban nehézség szerint?
2021. márc. 6. 12:38
 1/10 anonim válasza:
26%
a basic és pascal volt anno a tipikus tanuló nyelv, de szerintem felesleges ezekkel vesződni ma már. amúgy sem maga a nyelvi szintaxis megtanulásán múlik a dolog, hanem magának a programozásnak a megértésén. általánoságban a leghasznosabb valamely C-szerű szintaxisú nyelvet megtanulni. JavaScript/TypeScript/PHP/C#/Java/C/C++ attól függően hogy milyen irányban akarsz tevékenykedi. (a felsorolás nehézség kb. szerinti), vagy esetleg a Python is jó kezdet lehet, csak az nem C-szerű.
2021. márc. 6. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
91%

Az oktatásban - alap- és nem szakmai középfokon legalábbis - inkább nem erősen objektumorientált nyelvekkel - Python, Pascal, Logo (Scratch), Basic,... (ezeket a nyelveket pont a programozás oktatására találták ki) - kezdtek/kezdenek előszeretettel, mert - pláne az interpretált nyelveknél - "egyből bele lehet csapni a lecsóba", a nebulónak egyből sikerélménye van.

Persze ez az alap-/középfokú oktatás (ahol még van idő a tanulónyelvekkel foglalkozni, mivel nem szakképzés) - felnőttebb fejjel ezek már nem annyira szempontok.

2021. márc. 6. 13:16
 3/10 Alex Fly ***** válasza:
83%
Anno a BASIC, majd a Pascal volt az erre a célra fejlesztett nyelv. Ma már a Pythont mondanám, mint ezekhez hasonlóan egyszerű nyelvet. Esetleg a C# vagy Java...
2021. márc. 6. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
PHP könnyen tanulható. Platformfüggetlen. Azonnal látod az eredményt és szép dolgokat lehet vele készíteni. Egy jegyzettömb is elég hozzá, hogy kódolj.
2021. márc. 6. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

#1.: "a basic és pascal volt anno a tipikus tanuló nyelv, de szerintem felesleges ezekkel vesződni ma már. amúgy sem maga a nyelvi szintaxis megtanulásán múlik a dolog, hanem magának a programozásnak a megértésén."

Ekkora hülyeséget is ritkán olvasni. A programozás megértésének az alapja éppen az, hogy egy viszonylag "könnyű" programozási nyelvvel megértsék az alapvető szabályokat (szintaxis). Qrvára nem C-vel kell kezdeni, ugyanis, amíg valaki azt nem érti meg, hogy B=B+1, addig a B++ mocskosul nem fog menni.

#2.: Ezzel egyet tudok érteni.

#3.: Jajj gyerekek elmehetnétek már ezzel a Python-al a halál f.szára, nem divatolni kell, hanem értelmezni, meg gondolkozni! Ez nem úgy működik, hogy régen a BASIC-ből vagy a Pascal-ból mindenki megértett mindent, de manapság már csak a C-ből és a C#-ből, idiótaság!

#4.: ...jaaa, meg ha éppen nincs internetkapcsolatod (és egy szervered, ahová feltöltögeted minden javítás után a kódot), akkor egy Apache-szerver kellene "csak", de amúgy tényleg azonnal látod az eredményt... :-) ...jegyzettömb... :-)

2021. márc. 6. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:
#5: Más nyelvekhez is kell fordító.
2021. márc. 7. 03:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Python elég jó alapnak.

C++ és c# és Java ez után könnyebb lesz.

2021. márc. 7. 08:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Sokkal több múlik a tanáron, mint a programozási nyelven!

Nekem pl c volt az első, amin könnyű volt megtanulni, majd perl. Pascal, logo tanáraim átképzett tanárok voltak, akik keresték a bekapcs gombot a számítógépen.

2021. márc. 7. 08:52
 9/10 anonim válasza:
0%

#5 Ekkora hülyeséget is ritkán olvasni. A programozás megértésének az alapja éppen az, hogy egy viszonylag "könnyű" programozási nyelvvel megértsék az alapvető szabályokat (szintaxis).

szerinted, szerintem meg egyáltalán nem, arra egy szimpla pszeudokód bőven elég. a szintaxis mindig másodlagos. beszélheted a világ összes nyelvét ha nem tudsz gondolkodni.

amúgy szerinted C-ben nincs olyan hogy B=B+1; ??? és nem azt mondtam hogy C-vel kezdjen, hanem hogy a C-szerűt úgysem tudja megspórolni, ha komolyan programozni akar valaki. (nem amatőrökre gondoltam, meg a kiskölykökre a suliban akik úgysem lesznek soha programozók) és aki a b++; nem érti meg, annak meg kár erőlködnie.

manapság csak a retardáltak basic-eznek és pascal-oznak. én anno sajna mind átmentem ezeken és azt kell mondanom, hogy csak egy nagy fölösleges vargabetű volt, mert a C-nél értettem meg mélységében a dolgokat. bánom hogy nem azzal kezdtem elve, mert a másik kettő kb. semmire se jó már a szakmában, max. valami áporodott kódbázison szívni. a C-szerű szintaxis meg egyáltalán nem bonyolultabb mint a pascal/basic.

úgyhogy szerintem meg te beszél hülyeségeket. talán általános iskolai tanár lehetsz, aki csak ehhez ért, hogy ennyire véded. (?)

a python meg több mint szimpla divat.

szóval leülhetsz: 1-es.

2021. márc. 7. 16:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Én C#-ba tanultam meg igazán programozni szakdolgozat írás alatt. :)
2021. márc. 7. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!