Az emberi agy számítási kapacitását meg lehet adni FLOPS ba?
"szerinte 2050re csak 50% lesz az esélye hogy elérjük az emberi agyat."
Elég hülye lehet ez a bostrom. Már ma is léteznek szuperszámítógépek és semmi akadálya nem lenne olyan gép építésének, amelyben mondjuk 4096 darab i9-es processzor dolgozik.
Persze, a mai ember agyának működése olyan 0.001 flops... :-) De lehet, hogy túlértékeltem!
Hogy miért?
Menjetek be egy általános iskolába és kezdjetek el beszélgetni egy tanulóval, hamar rájöttök, hogy mindenfajta gondolkozás szó szerint fárasztja őket. Ez sajnos nem vicc!
"a mai ember agyának működése olyan 0.001 flops."
Ez inkább az emberi hónalj számítási kapacitása, nem?
Na meg aztán van aki azt mondta nekem hogy még nem járunk ott hogy a vakcinákba nanobotok legyenek. Hát csak én nem tom hol járunk ebbe egy wikipédiát elolvasva valahogy nem az jön le nekem. 2004be voltak 400 µm és ma 17ével később mekkorák lehetnek? Kár hogy baromi drágák az elektron mikroszkópok mert könnyeben ki lehetne deríteni mi a valóság.
Tudjuk hogy a nanotechnológia a legszervesebben összefüggő terület a processzorgyártással a processzorok sebessége 3évente meg duplázódik. More törvény. 2022 ig 2004 től 18 évvel számolva 6 osztódás. 400 µm/2=200 µm/2=100 µm/2=50 µm/2=25 µm/2=12,5 µm/2=6,25 µm A vérsejtek mérete 6-8 µm között van. Szal a számok alapján az jön ki hogy ott járnak legalábbis 2022re de lehet már most is.
Ezen a képen pl már sokkal kisebbet mutatnak be.
A fémes mikrorodákat (4,3 µm hosszú x 300 nm átmérőjű) rezonáns ultrahanggal autonóm módon, folyadékokban vagy élő sejtekben lehet kémiai üzemanyag nélkül meghajtani. Ezek a rudak tartalmaznak egy központi Ni csíkot, amelyet külső mágneses mező irányíthat, ami "szinkronúszást" eredményez.
Járnak már ott a nanobotok mint a vérsejtek? Akár már a vakcinákba is lehetnek?
Ha hibás az okfejtés hogy lehetne rá mutatni? Ha tévedek mennyit tévedek?
Nektek mi a véleményetek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!