Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az emberi agy számítási...

Az emberi agy számítási kapacitását meg lehet adni FLOPS ba?

Figyelt kérdés
2021. febr. 28. 22:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

"egyébként az agy igenis számol"

Ha ez az elméleted helyes, akkor egy kisbaba a születésekor már azonnal ki tudja számolni, hogy mennyi 264+284.

"Bármikor összeadok neked fejben két háromjegyű számot, olyat, aminek az eredményét korábban még soha nem számoltam ki."

És ez egészen véletlenül nem annak köszönhető, hogy megtanultad, hogy mit jelentenek a számok, és megtanultál egy vagy több módszert arra, hogy miként tudsz két számot összeadni? Szóval de, teljes mértékben emlékezetre támaszkodsz itt is.

"A neuronok nem bináris jeleket továbbítanak."

Ebben egyetértek veled.

2021. márc. 1. 12:53
 12/34 anonim ***** válasza:

"Szóval de, teljes mértékben emlékezetre támaszkodsz itt is."

OMG.

Az emléket és a tanult készséget keverni?

2021. márc. 1. 13:03
 13/34 anonim ***** válasza:

11

Ha igazad lenne, az amnéziások nem tudnának számolni.

2021. márc. 1. 13:05
 14/34 anonim ***** válasza:

Én ezt leteszteltem magamon és tényleg emlékezetből dolgozok mindig. Máshogy elképzelni sem tudom hogy lehetne számolni.

A nehezen kiszámolhatót pedig úgy számoltam ki hogy darabjaira bontottam olyannyira ami emlékezetből már megy és így ki lehet ezt trükközni.

De szerintem ez nem számolás hanem emléktöredékekkel való legózás.

Az emberi agy szerintem abba jó hogy összefüggéseket tudjon kigondolni. Nembaj ha valaki nemtud számolni mert a lényeg csak az hogy a képlet jó legyen. Ezek meg tesztelhetőek alacsony számokkal hogy működnek e.

2021. márc. 1. 13:59
 15/34 anonim ***** válasza:

Az emlékek, legyen az hang, kép, bármi más, adatok.

A számítási olvasási és egyéb készség meg program.

Amikor megtanulsz valamit, akkor szinapszisok sajátos hálózata jön létre az agyadban. Ez a hálózat maga a program, amely igénybe vesz emlékeket, adatokat is, a számítógépes programokhoz hasonlóan.

Mondjuk, elég érdekes móka lenne emlékezet alapján biciklizni.

2021. márc. 1. 14:06
 16/34 anonim ***** válasza:

ma 14:06

Pedig nem tűnik hülyeségnek az elmélete. Az emberi agy rengeteget egyszerűsít, ezért lehet nagyon hatékony, akár még a számítógépnél is.

Csak hogy egy rövid példát mondjak, -1^34557 -1 lesz, mert emlékszek rá, hogyha páratlan a kitevő akkor negatív számot kapok, valamint 1*1 az 1, szintén emlékezetből. Na már most, egy számítógép sokkal kevésbé lenne hatékony (ha csak nem írsz hozzá algoritmust), mivel ő kifogja számolni ha csak így beírod egy programba.

2021. márc. 1. 14:44
 17/34 anonim ***** válasza:

16

De megis gyorsabban szamitja ki a szamitogep.

2021. márc. 1. 14:46
 18/34 anonim ***** válasza:

ma 14:46

Lehet akkora számot odaírni, ahol már nem.

2021. márc. 1. 14:50
 19/34 anonim ***** válasza:
Miert, egy szamitogep nem kepes felismerni egy szam utolso karakteret, majd az alapjan eldonteni a vegeredmenyt?
2021. márc. 1. 14:52
 20/34 anonim ***** válasza:

ma 14:52

De, lehet írni olyan algoritmust, ezért írtam zárójelbe, hogy "ha csak nem írsz hozzá algoritmust".

2021. márc. 1. 14:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!