Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan loopoljak addig c++...

Hogyan loopoljak addig c++ -ban míg az általam kívánt szöveget írja be az illető?

Figyelt kérdés

#include <iostream>

using namespace std;

int main() {

string FirstName;

string Feri;

cout << "Mi a neved \n";

cin >> FirstName;

if (FirstName == "Feri")

{cout << "MivanFeri";}

else {cout << "Te nem Feri vagy ugyhogy Szia.";

}

return 0;

}

Ezt a kis kódsort dobtam össze, azt szeretném, hogy ha az Illető nem Ferit ír akkor maradjon hogy nem Feri vagy stb. viszont repeatelje addig amíg Ferit nem írunk. Esetleg ha lehetséges és elmagyarázta valaki normális helyzetben ezt a bizonyos loopot akkor utánna az érdekelne, hogy ezt mind hogy oldjam meg úgy, hogy csak úgy loopolom, hogy ugyanazt érem el de csak azt adom meg, hogy pl a 8-13 sort loopolja. Ezt arrafel mondom, hogy a neten sokszor láttam, hogy leírja hogy mit akar s meddig. én azt akarom, hogyha már egyszer leírtam, csak megmondjam hogy na ettől eddig és akkor ezt tudja és loopolja. Ez nem tudom miért ennyire fontos de egész nap ezt próbáltam nagyon érdekel és kíváncsi vagyok. Ha valaki elmagyarázza megköszönöm.

2021. febr. 20. 22:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
10/10 köszi a részletes leírást, sokat segített, viszont az üzeneted végével nem értek egyet. Innen rajtad és előtted válaszoló előtt még egy olyan válasz sem érkezett, ami arra mutatna rá, hogy a válaszoló tiszteletre méltandó. Mind vagy provokáló vagy semmit mondó. Ebben az esetben úgy érzem még ha a képernyő mögött egy szakértő is áll, akkor is kéne egy emberi alap tiszteletet nyújtania. nem érzem úgy, hogy a kérdésemben bármi provokatív lett volna amiért ezt a leszólásmódot kaptam. Ezek alapján jogos volt a felháborodásom. És nyugodj meg, a te válaszodat illetően a segítségedet nézve tisztellek. Alázatos vagyok ahhoz, aki megérdemli, nem szakmai hozzáértés kérdése. Honnan tudhatnám hogy ki mennyire ért hozzá hogy mennyire tiszteljem ha ilyen válaszokat kapok. A másik meg, egyáltalán minek tiszteljek valakit aki nem tisztel engem? Akárhogy is jobb vagy okosabb, az alap tiszteletet vagy ki kell érdemelni, amit rajtad és az említett előtted válaszolón kívül nem érdemelte eddig annyira sok ember ki,vagy pedig alap, tehát akkor engem is tiszteljenek annyira, hogy normálisan válaszolnak mint ahogy te tetted. Kicsit túl kifejtettem köszönöm, ha elolvastad. Visszatérve a témához, a 4. Vonalban említettet kifejtenéd esetleg ha megkérlek szépen? Mi a baj vele? a kettő nem fér össze? Előre is köszönöm szépen
2021. febr. 21. 12:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Egyébként innen informálódtam. Rossz ötlet volt? : [link]
2021. febr. 21. 12:39
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Elég rossz, pláne ha nem értesz jól angolul sem.

Inkább innen:

[link]

2021. febr. 21. 12:45
 14/27 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm szépen.
2021. febr. 21. 12:45
 15/27 anonim ***** válasza:
18%
Egy kicsit jobb megoldás a do while. Így csak egyszer kell std::cin nem kétszer. :)
2021. febr. 21. 14:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Hátultesztelőssel hogy oldod meg, hogy ne írja ki az első bekérésnél, hogy "te nem Feri vagy"? Ha úgy fogom fel, hogy a while ciklus az a normál állapottól való eltérést kezeli ha kell, akkor jó az előzetes bekérés.
2021. febr. 21. 14:36
 17/27 anonim ***** válasza:
Egy sorba iratod ki az elején. Nem utána írod, hogy Feri vagy nem Feri.
2021. febr. 21. 14:40
 18/27 anonim ***** válasza:

Do

// Kiirás

// Bekérés

While(feltétel)

2021. febr. 21. 14:41
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Az első bekérés előtt ki kell írnia, hogy írja be a nevet. Ha ez nem Feri, akkor a következő bekérések előtt mindig ki kell írnia, hogy te nem Feri vagy. Ezt hátultesztelős ciklusban csak egy plusz változóval (bool elsoFuttatas = true;) és elágazással tudod megtenni.
2021. febr. 21. 14:51
 20/27 anonim ***** válasza:
26%
Nem kell plussz változó. Hátul tesztelősbe kéri be. Hiszen alapból nem lehet tudni előre, hogy Feri vagy nem Feri, tehát azzal kezdünk, hogy Te nem Feri vagy és add meg a neved. Ez egy sorba kiírja, másodikba bekéri. Aztán megy tovább ugyanúgy, ha nem Feri. Máris leegyszerűsödött a kód. :)
2021. febr. 21. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!