Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok akció-szerepjáték...

Hogyan tudok akció-szerepjátékot programozni?

Figyelt kérdés

Elég sokat tudok és most Visual Studio-n fejlesztem, csak olyan problémákba ütközök:

-Az átlátszóság nem teljesen működik, mert ha 2 Picturebox fedi egymást, akkor a hátsót "eltakarja".

-Az ellenséggel találkozásnál foreach-t használtam, és meg akarom szüntetni az ellenség objektumot (csak, hogy kevesebb memóriát használjon), de akkor exception-nel kilép. Ezt nem tudom, hogy máshogy kellene kódolni vagy csak nem kell megszüntetnem.

De az is lehet, hogy áttérek a GameMaker-re vagy a Unity-re.

2021. febr. 15. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

1: nem értem mit hadoválsz itt, ebből hogyan mondjunk neked bármit is?

2: For ciklusokban nem lehet módosítani az iterált objektumot, mert lock-olva van, hogy ne zavarodjon össze a ciklus

3: térj át akkor amire akarsz, azt sem tudjuk, most mit használsz... Még a retkes programnyelvet sem tudjuk, mert a VS az egy IDE, ami sok nyelvet kezel...

2021. febr. 15. 17:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"Az átlátszóság nem teljesen működik, mert ha 2 Picturebox fedi egymást, akkor a hátsót "eltakarja"."

A Picturebox

[link]

Backcolor tulajdonságát

[link]

állítsd Color.Transparent-re:

[link]

via:

[link]

2021. febr. 15. 17:09
 3/12 A kérdező kommentje:
Visual Studio-t és C# nyelvet.
2021. febr. 15. 17:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Pontosan ezt csináltam, csak a hátsó kép is átlátszó lesz.
2021. febr. 15. 17:32
 5/12 anonim ***** válasza:
#4: A két - elülső és hátsó - kép két külön példányosított PictureBox: az előbbinek beállítod a Color.Transparent Backcolor tulajdonságot, az utóbbinak meg nem.
2021. febr. 15. 17:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Csak egy gyors kérdés: Miért szenvedsz windows formmal és ilyen butaságokkal ennyit? Használj WPF-et. Az egész amit akarsz egyetlen egy beállítás XAML-be.
2021. febr. 15. 18:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Abban nincs Timer.
2021. febr. 15. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:
XD. Mindegy. Ne menjünk bele.
2021. febr. 15. 19:30
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

"Elég sokat tudok"

Az lehet, csak sajnos nem programozásból.

2021. febr. 16. 12:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Már megoldottam. Lehet dispatcher timert belerakni.
2021. febr. 16. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!