Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Második billentyűn gomb...

Második billentyűn gomb leütés detektálása Windowson belül?

Figyelt kérdés

Azt szeretném elérni, hogy bekötök a gépre 2 billentyűt. De a másikon ne írjon egyből, hanem tudjam detektálni a leütött gombot. Ezt egy billentyűvel nem gond megcsinálni, de nem találok semmi értelmeset, hogy ismerjem fel, hogy a leütés a másik billentyűn történt. Makrókat akarok bebindelni az egész másik billentyűzetre. Ezt egyébként megoldottam egy STM32 microcontrollerrel, de ez nem a legelőnyösebb megoldás. (USB Host-al fogadja az adatot és UART-al továbbküldi a gépnek egy UART->USB átalakítón, aztán leüti a kívánt gombokat a COM porton fogadott adat alapján)

Ehhez van valakinek valami ötlete? Bármilyen programozási nyelven megfelelne ha működne. Nem sok reményt fűzök a dologhoz, ha még stackoverflowon se sokra jutottam, de azért hátha.

A válaszokat előre is köszönöm.

2021. febr. 5. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem fog menni.
2021. febr. 5. 16:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Esetleg linux-on belül? WSL-el ha futna még talan mindig olcsóbb lenne mint ezeket a külső hardvereket megvenni. Bár ez se valami optimális megoldás.
2021. febr. 5. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, de ha van esélyed a dologra, akkor az NEM windows.
2021. febr. 5. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:
2021. febr. 7. 10:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez érdekes. Remélem ezalapjan meg tudom oldani, bár windows apit nem nagyon ismerem. Néztem már a rawinputot de sehol se tudtam csak ezzel ilyet találni. Egy megoldast talaltam, de ott még a visual studio is bacrashelt és nem épp jól működott.
2021. febr. 7. 20:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem fog sikerülni az amit szeretnél.

Amire a -es hivatkozik, arra van lehetőség, alacsony szinten, de a keyboard felprogramozása más tészta.

Érdemes megfigyelni, hogy ha te két keyb közül az egyiken num lockolsz, akkor a win a másikon is beállítja a num lockot.

Ez természetesen így is helyes. Egy fókusz van csak, a windows egy desktop opre. Hogy is nézne ki, ha nem így lenne.

Linux alatt van lehetőséged olyasmire, amit szeretnél, de ott is le kell menni a vasig.

2021. febr. 7. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!