Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok véletlenszerű...

Hogyan tudok véletlenszerű ideig valamit csinálni C#-ban?

Figyelt kérdés

Tehát jelenleg azt szeretném elérni hogy lenyomok egy gombot, majd az véletlenszerű ideig le legyen tiltva (ezt ugye a button10.Enabled = false csinálja). Van valakinek ötlete hogyan tudnám ezt megvalósítani? .NET keretrendszerben Win. forms-szal dolgozok (nem UWP).

Kezdő vagyok még ebben, szóval kérlek titeket úgy írjátok le. Előre is köszönöm! Legyen szép napotok/estétek!

2021. febr. 3. 12:13
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Random objektummal tudsz véletlenszerű számot generálni. Létrehozol egy Random objektumot, aztán a Next metódusával tudsz kérni egy generált számot - amit tudni kell róla, hogy a "random" nem random, betonstabil szabály alapján generál számokat, ez azért fontos mert ha létrehozol egy random objektumot akkor ugyanazt a számot fogod kapni minden alkalommal. A programod elején, egyszer hozz létre egy random objektumot, és azt használd a random.Next() et meghívva amikor random számra van szükséged.
2021. febr. 3. 12:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszodat! Tudnál nekem egy példát mutatni? Picit byonolult még ez nekem.
2021. febr. 3. 12:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezzel tudsz számot generálni Random class

[link]

Ezzel pedig mérni az eltelt időt.

[link]

Vagy ezzel egyszerűbb talán

[link]

2021. febr. 3. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Letiltod a gombot, csinálsz egy Timert (vagy felhasználsz egy létezőt...), az Intervalját beállítod egy random számra, az OnTick metódusában letiltod a timert és visszaengedélyezed a gombot, és végül a Timer Enabled tulajdonságát átrakod True-ra. Ekkor elindul a "visszaszámlálás", és hamarosan életre kel a letiltott gombod.
2021. febr. 3. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!