Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen módszerrel kell megoldani?

Milyen módszerrel kell megoldani?

Figyelt kérdés

Kapok egy P és F betűkből álló stringet amik piros és fekete golyókat jelentenek sorban egymás mellett. Vehetek ki (mintha törölném) golyókat a sorból de mindig csak a 2 legszélső golyó valamelyikét. Az a kérdés hogy hány golyót kell minimum elvennem ahhoz hogy egyenlő számú piros és fekete golyó maradjon a sorban. Például ha "PPFP" a sor akkor 2 a megoldás. Ha "PPP" akkor 3. Ha "PPFPFF" akkor 0.

Hogy döntsem el hogy melyik oldalról érdemes elvenni az aktuális golyót?

2021. febr. 1. 14:53
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, az lejött-e, hohgy hiába van bármi is a végeken, amíg nem vizsgálod meg, addig nem lesz róla tudomásod. Hát ezért kell megvizsgálni, első körben.
2021. febr. 1. 17:06
 12/33 A kérdező kommentje:
Tehát mondjuk P-ből van több, megvizsgálom a sorvégi elemeket és mindkettő P (vagy akár mindkettő F). Ezzel mivel vagyok előrébb? Honnan tudom hogy melyiket érdemes elvenni?
2021. febr. 1. 17:09
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Ezért írtam, hogy talán nem neked való ez a szakma.

A gondolkodásmódodból legalábbis számomra ez következik.

Ismétlem, amíg nem vizsgálod a sorvégi elemeket, addig nem is tudhatod, hogy honnan vegyél el, mert egy sima tartalmi vizsgálattal csak addig jutsz el, hogy P-ből sokkal több van, de addig nem, hogy a sor végén nincs-e éppen az az elem /F/, amiből amúgy is kevés van.

Neked a feladatra általános algoritmust kell adnod, nem speciálisat. Ez egyébként a kettes második tévedése.

2021. febr. 1. 17:14
 14/33 A kérdező kommentje:
De most írtam hogy megvizsgálom a sorvégi elemeket. Tehát mindkettőről tudom hogy micsoda, mindkettő P. Honnan tudom hogy a bal vagy a jobb oldalit kell elvenni?
2021. febr. 1. 17:16
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
Onnan, hogy ismered a tartalmat.
2021. febr. 1. 17:18
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
15-ös írsz egy gyors pszeudokódot? Privátban akár, ha a kérdezőnek nem akarsz segíteni. Én sem értem mit akarsz mondani, de szeretnék okulni belőle.
2021. febr. 1. 17:21
 17/33 anonim ***** válasza:
95%

Az én javaslatom: (triviális esetektől tekintsünk el, mikor minden golyó azonos színű vagy egyforma mennyiségű van ebből és abból is)

Van a sorozatod: PPFPPFFFP stb

Csinálsz egy listát, amit úgy töltesz fel, hogy az első elem 0, a többi elem pedig az előző + 1, ha piros a golyó, előző -1, ha fekete. Példával:

PPFPFFP ---> Lista = (0,1,2,1,2,1,0,1)

A kapott listád elemszáma 1-gyel nagyobb, mint a golyók száma!

Azt vizsgálod, hogy vannak-e a listában azonos elemek és azok egymástól milyen távol.Miért? Mert ha azonos két elem, az azt jelenti, hogy a "köztük lévő részben" a fekete és piros golyók száma azonos, ezért nem történik változás. Így valahogy meg tudod nézni, hogy milyen hosszúságú a stringedben a leghosszabb ilyen "változás nélküli" rész. Az összes golyó számából ezt a max hosszat kivonva kapod az eredményt.

2021. febr. 1. 17:25
 18/33 A kérdező kommentje:
17-es ez jó ötlet köszi.
2021. febr. 1. 17:30
 19/33 anonim ***** válasza:
Csak gondold át az indexelést meg ilyesmi, hogy pontosan hogy is van.
2021. febr. 1. 17:32
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

16: De, akarok a kérdezőnek segíteni, most sem teszek mást.

Amúgy, az nem világos számomra, hogy a kérdező úgy írta-e ki a kérdést, ahogy megkapta a feladatot.

Mert megoldás két féle van. Az egyik, az egyszerűbb az, ami már el is hangzott.

Az összetettebb meg az, hogy a vizsgálat során figyelemmel vagyunk az elemek sorbéli pozíciójára is, mert előfordulhat, hogy ha első és utolsó elem mondjuk P, akkor sem mindegy, hogy melyik végről veszünk el, mert az elvételre kijelölt elem mellett lévő elem befolyásol-HAT-ja a köv. lépést és persze a végeredményt.

2021. febr. 1. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!