Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ Obj-C help! IPhone program...

C++ Obj-C help! IPhone program írása Xcodeban, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség.. Csináltam egy webapp-ot... de szereték csinálni belőle egy App-ot. A HTML, CSS, JavaScript, PHP porgramnyelvekhez értek csak, más programnyelvekben nem vagyok jártas.. A Dashcodeot azt használtam sokat.. Az Xcode-dal is megismerkedtem már, de nem tudok Objective-C-ül, csak nézegettem.. Meg azért nekiálltam egy-két dolognak.. Szeretném majd megtanulni.. De most ezt a saját célú projektemet szeretném véghez vinni, amiben szeretnék némi segítséget kérni..

Alapból adott egy webapp.. UIWebView használatával csináltam egy olyan appot Xcode-ban, amivel meg tudom nyitni a helyi index.html-t. Innentől szeretnék némi segítséget kérni. Helyben levő fájlokat szeretnék linkelni.

1.) Mivel az iWebKit és a Saurik-féle CSS-t használom, pluss az én egyéni CSS kódjaimat, ezért jó lenne, ha azt meg tudnám csinálni, hogy az index.html-be levő style.css fájlokat helyben tudná kezelni.

2.) Másik az, hogy szeretném, ha az appon belül az index.html-ből más helyi html-re mutató HREF-eket is tudná kezelni.

3.) Hogy tudom azt megoldani, hogy a képeket is a lokálisan kezelje, tehát a helyi index.html-ben levő < img src="image.png" />-ket helyileg betöltse. Tudom base64-el is meg lehet csinálni, de nem akarom minden képet binárissá alakítani, mert szerkesztés közben rohadtul zavaró..

Nem minden html fálj lenne helyi, de az mind1 mert az egyszerűen működik.. Igazából ennyi, amit szereték megtudni: hogyan tudok pár helyi html fáljt appon belül linkelni (a többi neten lenne), illetve CSS fájlokat helyileg előhívni, és htmlbe ágyazott helyi képeket megjeleníteni...

Mivel kellene kiegészítenem, hogy ilyen funkciókkal működjön?

Idáig jutottam el, iPhone Simulatorban hiba nélkül működik belső style-al, base64 képekkel és külső linkekkel..

Kód:

- (void)applicationDidFinishLaunching:(UIApplication *)application {

NSString *htmlFile = [[NSBundle mainBundle] pathForResource:@"index" ofType:@"html"];

NSData *htmlData = [NSData dataWithContentsOfFile:htmlFile];

[webView loadData:htmlData MIMEType:@"text/html" textEncodingName:@"UTF-8" baseURL:[NSURL URLWithString:@""]];

[window makeKeyAndVisible];

}

2010. aug. 16. 01:18
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!