Ebben mi lehet a hiba?
Csinálni akartam volna egy ilyen kockadobás programot, de valamiért kettőnél mindig beakad... Valaki tudna segíteni?
Ja, és ha kellenek a képek akkor írjatok nyugodtan.
HTML: [link]
CSS: [link]
Nem teljesen értem hogy ennek hogyan kéne működnie. Ha 1 a random értéke, akkor
document.getElementById("d1").style.display = "block";
document.getElementById("d1").style.display = "none";
ennek 1-10-es skálán mennyi értelme van?
Nem látom át a programot szerintem írd újra az egészet másképp.
Én inkább így oldanám meg:
* HTML: [link]
itt a kocka állapotait beleraktam egy blokkba a könyebb kezelhetőség miatt (így nem kell az egyes állapotoknak hidden osztályt adni), illetve a képeket, a stíluslapot és a Javascript-kódot kiszerveztem egy külön könyvtárba
* CSS: [link]
a feleslegek kiszedésén túl a kocka állapotát szimbolizáló képeket egy tulajdonságból rejtettem el és méreteztem
* JS: [link]
a lényeg: ha rákattintunk a gombra, akkor "kisorsolunk" egy véletlenszerű számot, majd az összes állapot elrejtése után felfedjük a "kisorsolt" számhoz tartozó állapotot
Ha szebben akarod megcsinálni, akkor a kocka állapotát egy háttérkép beállításával is megoldhatod:
* HTML: [link]
* CSS: [link]
* JS: [link]
(persze lehetne CSS-spritetot - [link] - is használni)
A legszebb természetesen az lenne, ha a kocka állapotait JS-ből - CSS ( [link] ), SVG, Canvas WebGL - rajzolnád ki, nem pixelgrafikus képek használatával
Igen azóta sikerült megcsinálnom,
a negyedik megoldásával,
de a harmadik se rossz.
Első, igen ennek én sem értettem a lényegét, úgy akartam volna megoldani hogyha a random szám 1, akkor tűntesse el az egyes képet mert az az alapértelmezett kép ha rámegyünk az oldlra, akkor ezt látjuk. És ugyanezt megcsináltam a többivel is. De így jogos a felvetésed hogy először megjelenítem utána meg elrejtem a képet. ¯\_(ツ)_/¯
Második téged is megértelek azért amit az elöbb leírtam.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!