Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python try...except-et nem...

Python try...except-et nem tudom használni. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Teljesen magamtól kezdtem el a programozást, egy ezek szerint nem túl jó oldal segítségével. Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy hogyan kell használni a try.. except-et.

Amikor próbálkozom a try után ha entert nyomok logikusan megpróbálja lefuttatni amit kértem, de nem tudom hogyan kéne alá írni az except részt. Neten sehol se találom, úgyhogy gondolom ez valami nagyon logikus dolog lenne, de én még nem vagyok benne annyira.

2021. jan. 13. 16:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy .py fájlba írd a kódod és azt futtasd le.
2021. jan. 13. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:
33%

Borzalom ez az internet, hogy sehol egy darab példa sincs arra, hogy is kellene használni pythonban a try-except-et.

Ez egyszerűen szörnyű.

2021. jan. 13. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenképpen IDE-ben akarod próbálgatni a kódot, akkor használja ipython-t, vagy jupytert. De ahogy az első is írta, .py file, és futtatás.
2021. jan. 13. 16:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"a try után ha entert nyomok logikusan megpróbálja lefuttatni amit kértem"

Logikusan?! Nem tudom, ez milyen oldal, de hogy írtál be így bármilyen több soros függvényt, ciklust, elágazást, stb? És ennek így egyébként mi értelme?

Melyik weboldalról van szó?

2021. jan. 14. 03:31
 5/8 anonim ***** válasza:
2021. jan. 14. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem #2-es szarkasztikusan értette. :)
2021. jan. 14. 10:25
 7/8 anonim válasza:

[link]

Én innen tanultam meg. De #5 linkjei is jók.

2021. jan. 14. 12:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek, aki segíteni próbált!:)

#4. válaszolónak: az a szitu, hogy külföldön vagyok 1 évet és a hosfamily-m mutatott egy oldalt: Udacity.com, ahol ingyen ilyen alapokat megtanítanak, persze angolul. Csak össze vissza megy minden(nyilván, mivel ingyenes) és sokszor volt már, hogy olyan dolgokat kérnek, ami gondolom evidens lenne, de mivel én most kezdtem az egészet, nekem nem az. Ott van az oldalon felület, ahol ki lehet próbálni, amit éppen tanítanak és hát ott nagyon nem működik.

Szóval mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget, remélem így már működni fog

2021. jan. 27. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!