Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Üzemmérnök informatikus...

Üzemmérnök informatikus szakmáról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nem diplomát ad, viszont felsőfokú szakmának számít. Elvileg kevesebb a "számolgatós" matek, fizika, több a gyakorlat. Kívánbcsi vagyok a véleményekre, esetleges tapasztalatokra.
2021. jan. 12. 14:00
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy szó szerint BÁRKI le tudná tenni, mellesleg sok kitartás kell hozzá. Sokaknak még érettségie sincsen. És nem baj, ha nem akart, csak ez így számomra fura, mert most úgy beszélsz róla, mintha ez egy Nyári kaland lenne, amit féllábon mert hátramenetben is megcsinálsz csettintgetve.
2021. jan. 29. 08:42
 22/34 anonim ***** válasza:
54%
De akkor miért választanád a BProfot a rendes BSc-vel szemben? 🤔
2021. jan. 29. 08:43
 23/34 A kérdező kommentje:

MErt könnyebb, mint a bsc, nekem pont jó lenne, hiszen nem a matek-fizikai ismereteimre kíváncsiak, hanem a valódi programozói, gyakorlati tudásomra, ami nekem kell.

Mégegyszer: könnyebb. Tehát, nem könnyű, csak könnyebb. Azért gondoltam erre.

2021. jan. 29. 08:48
 24/34 anonim ***** válasza:
63%
EQF-ben 6-os szinten van, szóval nem tudom, hogy miről beszélnek itt néhányan. Nem hiszem, hogy nagy hátrány fog érni egyébként ha Bprof-ra mész, sem itthon, sem külföldön. Nem fogják érdekelni milyen papírod van, ha van tapasztalatod. Viszont elindulásnál jól jön a papír. Persze mesterrel simán meg lehet tolni a fizetést, csak az a kérdés, hogy te mit szeretnél. Egyébként más szakoknál is van, hogy pótolni kell tárgyakat, ha mesterre mész.
2021. febr. 12. 10:44
 25/34 anonim ***** válasza:
64%

"EQF-ben 6-os szinten van, szóval nem tudom, hogy miről beszélnek itt néhányan."

Arról, hogy attól, hogy valami az EQF x szintjén van, az nem a végzettséget kategorizálja hanem a képzés bemeneti szintjét. Egy példa: az EQF-ben 7-es szinten van a Postgraduate Certificate (3 hónaposak ezek), a Postgraduate Diploma (6-9 hónaposak ezek) és a Master's degree (amelyek vagy 12 vagy 24 hónaposak), amelyek egyértelműen nem egyenrangúak. Forrás: [link]

Ugyanígy a BProf is lehet, hogy az EQF 6-os szinten van, de ettől még nem teljes értékű Bachelor's degree, ahogyan a szintén EQF 6-os szinten lévő Graduate Certificate, Graduate Diploma és a gyakorlatilag német OKJ Fachkaufman sem.

2021. febr. 12. 11:40
 26/34 anonim ***** válasza:
53%
Külföldön nem ismerik el a bprof-ot. :) Én nem mennék rá, mert nem igazán éri meg, időpazarlás. No, jó tudást kapsz, de a "papír" semmit se ér, csak itthon tudod " felhasználni " , viszont például nem tudsz msc-re menni később, ha szeretnél.
2021. febr. 12. 12:15
 27/34 anonim ***** válasza:
54%

#25 Attól még 6-os szintű. Rengeteg hasonló képzés van külföldön is, elfogadják. Én sem Bsc-t végeztem, itt Londonban (Naric-on kell honosítani ha idejönnél) hanem hasonlót, mint a Bprof. Az interjúk 98% nem volt előfeltétel a papír, csak a tapasztalat.

#26 Tud Msc-re menni, csak pótolni kell tárgyakat ahogy láttam a BME-n.

Kérdező nézz körül, hány helyen kérnek papírt külföldön:) Senkit sem fog érdekelni, hogy Bprof vagy Bsc, ha van tapasztalatod. Azt végezd el amelyik tetszik.

2021. febr. 12. 15:05
 28/34 anonim ***** válasza:
11%

“ Kérdező nézz körül, hány helyen kérnek papírt külföldön:)”

Mindenhol minimum egy BSc a belépő. Németországi menedzser vagyok, itt enélkül max a mekibe mész szendvicseket gyártani. A tapasztalat egy dolog, de BSc nélkül nem hiszik el, hogy tudsz.

2021. febr. 12. 15:30
 29/34 anonim ***** válasza:
25%
#28 Hát lehet Németországban kell mindenhova, itt Londonban nem kértek papírt bárhova mentem interjúra. :)
2021. febr. 12. 17:20
 30/34 anonim ***** válasza:
34%

"tt Londonban nem kértek papírt bárhova mentem interjúra. :)"

No ja. Szeretik az olcsó külföldi munkaerőt mindenhol. :)

2021. febr. 12. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!