Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Üzemmérnök informatikus...

Üzemmérnök informatikus szakmáról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Nem diplomát ad, viszont felsőfokú szakmának számít. Elvileg kevesebb a "számolgatós" matek, fizika, több a gyakorlat. Kívánbcsi vagyok a véleményekre, esetleges tapasztalatokra.
2021. jan. 12. 14:00
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
67%
Az a baj, hogy ezek a "kevesebb a matek meg a számolás" szakok általában pont ezért nem érnek sokat, mert ahol jól fizetnek, ott tudni kell számolni meg komplexebb feladatokat átlátni.
2021. jan. 12. 14:36
 2/34 anonim ***** válasza:
90%

Anélkül, hogy a képzéssel személyesen találkoztam volna: biztos rosszindulatú vagyok, de ha a BSc-n nem tudják (vagy inkább nem akarják, mert az egyetem nem erre van?) a munkaerőpiacon hasznos gyakorlatot megtanítani, miért tudnák ugyanazok a tanárok egy BProfon átadni ezt a tudást? Biztos hogy megér -1 félév és "kevesebb matek" egy nemzetközileg nem elismert diplomát-diplomácskát? Mert a BProfra külföldön csak néznének, míg egy Kukutyini Főiskola mérnökinfó BSc-t már tudnak értelmezni. Másod-harmadéves BSc hallgató gyakornokként elég gyorsan magába szívja a szükséges gyakorlatot, és könnyen lehet, hogy a végzés után nem kell az álláskereséssel bajlódnia, mert átveszik állandóra.

Persze nem kell mindenkinek mérnökinfóra meg progtervre mennie, nem mindenki alkalmas rá és nem mindenkit érdekel olyan szinten. Akkor meg inkább egy BProf, mint egy bootcamp...

2021. jan. 12. 15:23
 3/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak nem szeretem, és annyira nem is megy a matek. Munkám során is inkább a kevesebb számolgatást, egyenletek hiányát kedvelem. Nyílván, most nem egy másodfokuról van szó..
2021. jan. 12. 16:47
 4/34 anonim ***** válasza:
33%
Nem igazán jó kategória, mert ezzel nem programozó leszel. Iparra készít fel. Merci, Audi ... stb. Amiatt jött létre, hogy inkább azt a tudást adják át rövidebb idő alatt, amely ezekhez a vállalatokhoz szükséges - a munkavégzéshez. Nagy karriert nem lehet befutni, de normál magyar fizetésért lehet boldogulni ezeknél a helyeknél, ha nem vet meg a több műszakos munkavégzés.
2021. jan. 12. 17:09
 5/34 A kérdező kommentje:
Ez a programozó hiány betöltése miatt jött létre. És az is szeretnék lenni.
2021. jan. 12. 17:43
 6/34 anonim ***** válasza:
29%
Nem azért jött létre. És nem leszel az.
2021. jan. 12. 19:04
 7/34 anonim ***** válasza:
84%

Figy, ha nincs más és most ez a lehetőséged van, próbálj rá.

Másrészt szerintem így már kicsit más, hogy kiderült, mit értesz matek alatt.

Szerintem azzal semmi gond nincs, hogy nehéznek találod az egyetemi matekot, ezzel a mérnökök nagyrésze így van.

Nem véletlenül szórótárgy az Analízis meg kb 2-3 átlagot érnek el az évfolyamok.

Sok sikert!

2021. jan. 12. 19:18
 8/34 A kérdező kommentje:

[link]

Azért jött létre.

6-osnak.

7-esnek:

Nem tudom mi az az analizis, de rémesen hangzik:D

2021. jan. 12. 19:43
 9/34 anonim ***** válasza:
90%
Lényegében a Mérnökinformatikus szak lebutított verziója.
2021. jan. 13. 15:52
 10/34 anonim ***** válasza:
23%
Csak a baj lesz vele később is, nem teljesértékű diploma, ezért nem fogadják el nyugaton, akkor viszont meg vagy lőve. Továbbtanulni sem fogsz tudni vele. Az OKJ-nál mondjuk jobb, de nem sokkal. Ez az új OKJ.
2021. jan. 13. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!