C++ vagy C# feladat segítség kellene?
Kapok két tömböt. Az egyik fixen 7 elemű, a másik 1-7 elemű. Az első tömb egy hét napjait jelképezi és elemei azt mutatják hogy adott napon hány egységnyi munkát tudok elvégezni. A másik tömb a munkákat jelképezi és elemei azt mutatják hogy adott munka hány egységnyi időt vesz igénybe. A munkákat nem lehet darabolni, ha egy munkát elkezdek akkor ugyanazon a napon be is kell fejezni. Az a kérdés hogy el tudom-e végezni az összes munkát.
Például:
idők = 1 5 3 3 1 1 1
munkák = 3 4 2 2
A válasz itt false. A 2. napon pl. elvégezhetek egy 2 és egy 3 időigényű munkát de így a 4 időigényű munkát már nem fogom tudni elvégezni. Ha a 4 időigényűt csinálom a 2. napon akkor a 3 időigényűt és az egyik 2 időigényűt szintén meg tudom csinálni, viszont az utolsót már nem.
Bocsánat egy kicsit fáradt voltam hajnalban, így benéztem, valamiért úgy maradt meg a leírás, hogy egy nap csak egy munkát lehet elvégezni, mégha az aznapi maradék időkeretbe még beleférne egy másik is, ami utólag belegondolva nem túl logikus.
Annyiban módosítanám akkor, ha van találat akkor kivonod és csak akkor távolítod el a napokból, ha az elem értéke 0.
Ennek ugyanúgy semmi értelme, rossz eredményt ad pl a következőre:
Napok (rendezve):
1 1 1 1 1 5 6
Munkák:
4 2 2 3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!