Javascript-ben hogyan lehet, másik oldalra átirányítani gombnyomással valakit?
Még csak most kezdtem tanulni a javascriptet. Otthon gyakorlásból szeretnék egy oldalt csinálni, és úgy gondoltam két (jelszó) mezőt, hasonlítok össze, és ha egyezik, akkor egy másik oldalra kerülök át.
Addig megy is, hogy az if ágban összehasonlítja a két jelszót, és ha nem egyezik kiírja azt. Viszont az else ágba szeretném, ha egy másik oldalra irányítana, ha egyezik a két mező értéke. Eddig egyik videóban bemutatott módszer sem működött. Viszont ha bármi mást írok az else ágba az működik. Submit típusú beviteli mezőt használtam html-ben, amihez hozzákapcsoltam a form-ot, vagyis, ha megnyomom a gombot, és a jelszó is egyezik, akkor fent az URL-ben megjelennek a névvel az értékek, viszont nem visz át másik oldalra.
A kódom:
function compare(){
if(document.getElementById("jelszo").value != document.getElementById("jelszo2").value){
document.getElementById("message").innerHTML = "A megadott jelszavak nem egyeznek, kérjük próbáld újra!";
return false;
}
else{
window.location.href = "sikeres.html";
}
}
A
return false;
sort tedd a függvény végére, a feltételen kívülre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!