Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért van az, hogy a .py-ból...

Miért van az, hogy a .py-ból konvertált .exe fájlomra azt írja ki szinte minden, hogy vírusos?

Figyelt kérdés
Pár éve kezdtem a középiskolában programozást pythonnal. Addig még nem jutottunk el, hogy átkonvertáljuk .exe fájlra. Hozzáfogtam valamihez, és mégiscsak úgy lenne a legjobb, ha azok is láthatnák, vagy meg tudnák nyitni, akiknek nincs letöltve a python. De a pyinstallerrel átkonvertáltam, de nem eengedte átküldeni sem messengeren, sem emailen, mivel szerintük vírusos. Miért van ez, de inkább az a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Interneten sehol sem találok rá választ... :(

2020. dec. 22. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Más exe-t átenged küldeni? Szerintem általában az exe-k vannak tiltva függetlenül attól, hogy vírusos vagy sem
2020. dec. 22. 13:35
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Jelszóvédett tömörített file a megoldás.
2020. dec. 22. 14:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A legbiztosabb az, ha átnevezed a kiterjesztését és utána tömöríted jelszóval.. mert egyes programok képesek visszautasítani akkor is, ha látják, hogy jelszóval tömörítetten belül van exe.
2020. dec. 22. 14:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg a .exe fájlokkal van a gebasz. Köszönöm a segítségeket, megnézem, hogysmint :D
2020. dec. 22. 14:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm, működik! :D
2020. dec. 22. 15:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Vagyishogy mégse :( Letölteni le tudta az ismerősöm, de kidobott egy olyan hibaüzenetet a fájl megnyitásánál, hogy: "A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel." Itt nem tudja valaki, hogy mit kell csinálni? :(
2020. dec. 22. 15:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7es, hogy emlékeztettél. Igen, éppen ezért írok ide, mert béna vagyok. Mert itt elvileg fel lehet tenni kérdéseket. Ne haragudj, hogy nem úgy születtem, hogy mindent tudok.
2020. dec. 22. 15:59
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Nem, nem azt jelzi, hogy vírusos, hanem hogy potenciálisan veszélyes. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy az, de megvan a veszélye. Ezért tiltja majdnem minden levelező- és üzenőrendszer a futtatható fájlok küldését. Nem akarom a nagy öreget játszani, de én épp csak szárnyaimat bontogattam akkor, amikor mindenféle nehézség nélkül letarolta az internetet az "I love you" nevű csoda, ami mindössze egy VBScript melléklet volt. Ugyanígy nem kevés eset történt, amikor egy magát ismerősnek feltüntető, vagy egyéb módszerrel a felhasználót átverő e-mailben simán csatoltak egy kártevő .exe-t. (És ugye divattá vált a fájlnévkiterjesztések elrejtése, így a fenykep-rolam.jpg.exe fájlra egy laikus simán hihette azt, hogy kép... főleg, ha az ikonját is olyanra csinálták.)

Na, ezek miatt lépték meg egyre többen, hogy nem lehet nyíltan futtathatót küldeni. Ami persze, macera... de ha azt vesszük, hogy mennyi kártól mentette meg az internetezőket, szerintem elenyésző ár ezért.

Mi ezt úgy kerültük meg, hogy a kiterjesztést módosítottuk .nevezdat-ra. ;)

Vagy miután megjelent a Google Drive, oda felpakoltuk.

Illetve mióta van VPS-em, oda szoktam FTP-vel felpakolni, és a linkjét küldöm el.

Egyébként pár megjegyzés:

- Az olyan "véleményeket", mint #7, nem kell magadra venni. Csak valami szánalmas nyomorék, akinek az a legtöbb sikere az életben, hogy a maga primitív módján másoknak beszólogathat. Nem állítom, hogy az itteni pontozós-szavazós módszer tökéletes lenne, de azért sokat elmond az, ha valakinek mélyen 50% alatt van az értékelése. Sőt, mit 50%, alig 20... Az ilyen nem 20%-ban ad hasznos válaszokat, hanem 0%-ban, csak néha-néha pár hasonló frusztrált senki rádob egy-egy pozitív szavazatot, de attól ő még ugyanúgy egy nagy nulla.

- Aki Pythonnal foglalkozik, annak úgyis ott van a gépén. Aki meg nem, annak nem nagy kunszt feltenni. Persze, le lehet fordítani futtathatóvá, de "nem erre találták ki" a Pythont.

- Ha pedig mégis az .exe mellett döntesz, a netről letöltött fájlok Windows rendszeren már egy ideje blokkolva vannak. Jobb klikk a fájlon, és tiltás feloldása (vagy valami ilyesmi, nem használok gyakran Windowst...), arra kell kattintani, és akkor engedni fogja futtatni.

2020. dec. 22. 16:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kifejtést és a hasznos választ! :D A probléma elhárult. 😁
2020. dec. 22. 20:36
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

" Igen, éppen ezért írok ide, mert béna vagyok. Mert itt elvileg fel lehet tenni kérdéseket."

Fel, csak nem olyan témában, amilyenben te kérdeztél.

Tudod, azért vannak a kategóriák. Gondolom otthon sem az előszobában szoktál vizelni.

2020. dec. 22. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!