Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki érettségin a programozás...

Aki érettségin a programozás részének a 80%-át tudja az már profi programozónak számít?

Figyelt kérdés
Azért olvasgatom a feladatokat eléggé komplex dolgok vannak benne, nehezen is értem meg a kérdéseket
2020. dec. 21. 17:23
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy gyanítom, te is azok közé tartozol, akik egész eddig tojtak nem csak a programozásra, de úgy ánblokk az informatikára is, és most, decemberben eszmélve próbálják magukat feltornászni arra a szintre, hogy májusban egy szoftvermérnöki felvételihez megfelelő emelt érettségit össze tudjanak dobni.

Elárulom: nem fog sikerülni. Ugyanis nulláról ez elég kevés idő, úgy, hogy mellette még más dolgod is van, és meg merem kockáztatni, hogy ha eddig ilyen szinten tojtál rá, akkor a továbbiakban sem a szorgalmadról leszel híres. Ráadásul tapasztalat, hogy akit tényleg érdekel a téma, az magától is foglalkozik vele, nem csak akkor, ha épp közeledik az érettségi. (Ez egyébként minden területen így van. Ha valakit csak számonkéréskor érdekel az adott témakör, akkor az nem neki való.)

Úgy, hogy alapvető dolgokkal sem vagy egyébként tisztában. Dobálózol olyan fogalmakkal, mint többszálúság, holott láthatóan fogalmad nincs róla.

Tudod, nem véletlenül középiskola végén van az érettségi. Ugyanis ahhoz, hogy alaposan kiismerd magad egy szakterületen, ahhoz évek szükségesek. Ugyanis nem elég az, ha valamit egyszer megértesz és megcsinálsz, hanem azt a tudást el is kell mélyíteni. Az érettségi feladatok nem olyan hú, de nehezek. Viszont kell hozzájuk egy stabil alap, ami nélkül tényleg a feladatok elolvasása is nehézséget fog okozni.

2020. dec. 22. 09:02
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik az a magabiztosság, hogy ha éretségit megírja az ember, azzal profi-nak számít-e. Hát... Nézőpont kérése. Saját súlycsoportban biztos.

Mert, ha olyan feladatot adok, ami a következő és nem is hosszú:

"Egy tetszőleges magyar mondatból a program emelje ki az alanyt és az állítmányt! Természetesen rejtett alanyok is előfordulnak magyar nyelvben". Hajrá!

:D Érted? Nem a leírás nagysága határozza meg a program nehézségét. Ráadást minél több van írva, annál nagyobb az átadott információ a feladatról. Az én feladatom inkább nyelvtani tudomány és szövegfeldolgozási tematika is szükséges, hogy valahogy megoldjad. Mindezek mellet ott vannak még a térkészeti/gráf programok is, amikkel a menetrend rendszerek operálnak és még nem vettük bele a (teljesség igénye nélkül):

- több lábú program pontokat

- program komponensek közötti message megoldásokat

- adatbázis-t se kell használni

2020. dec. 22. 09:11
 33/46 anonim ***** válasza:
0%
Ez trollkerdes?
2020. dec. 22. 09:13
 34/46 A kérdező kommentje:
Nem trollkérdés, egyszerűen ez volt a fejemben,és gondoltam megkérdezem, bűn?
2020. dec. 22. 09:19
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem bűn hogy megkérdezted, sőt kérdezni kell. A baj az hogy nem fogadtad el a válaszokat hanem akadékoskodtál hogy miért?
2020. dec. 22. 10:04
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem bűn, csak nem értem.

Hogy aki tanult valamilyen szinten programozni, annak hogy nincs reális rálátása a nehézségi szintre. Én is tanultam, de kibuktam, tehát képzelheted, hogy nem vagyok belőle egy nagy Einstein, de ilyen feladatra még én is azt mondom hogy nagyon alap szint.

2020. dec. 22. 10:05
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ez a szintet az egyetemen két hét alatt leadják...
2020. dec. 22. 10:07
 38/46 anonim ***** válasza:
32%
#37, leadják? nem alapnak mondható?
2020. dec. 22. 10:26
 39/46 A kérdező kommentje:
Amúgy azért kérdezem,mert ebből szeretnék érettségizni, de egyelőre nem mindegyik feladatot tudom felfogni, úgy az első 4-5 feladatot könnyen értelmezem, utána nem :(
2020. dec. 22. 10:27
 40/46 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, nem bűn, csak vicces a feltételezés.

kb. mint ha azt kérdeznéd, hogy ha van emelt történelem érettségi vizsgám, ami akár 90% feletti, hogy én akkor profi archeológus vagyok?

2020. dec. 22. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!