Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programot kell használn...

Milyen programot kell használni TEX programot kell használni LATEX-hez?

Figyelt kérdés

Nemrég hallottam erről a szövegszerkesztő környezetről és az előnyeiről. Mivel tudományos munkát végzek szeretném megtanulni ezt a nyelvet és van is hozzá sok könyv amiből lehet tanulni, de nem tudom milyen program az amiben meg lehet írni a parancssort és szöveget.

Tudnátok ajánlani valami ingyenesen letölthető programot?

2020. dec. 17. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Ha latexxel akarsz dolgozni, akkor jobban teszed, ha komplett csomagot telepítesz, mint a miktex vagy a protext. Van benne szerkesztő is.

[link]

Ha később többre vágysz, akkor kereshetsz más szerkesztőket is, de kezdésnek ne ezzel töltsd az időt.

2020. dec. 17. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Matek szakos szakdolgozatomat Lyxel ( [link] írtam, ami egy frontend a tex/latexhez.

Ezek a fancy grafikus felületű tex editorok csak akkor segítenek igazából, ha megtanulod azokat a billentyű kombinációkat, amivel a gyakran használt formulák tex kódjait le tudod generálni. Több oldalnyi levezetést gépeltem be és hiába volt ott a menüben és palettán a különböző matekos szimbólumoknak gomb, nagyon lassú, ha mindig kattintgatni kell.

2020. dec. 17. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

1.: MiKTeX

[link]

2.: TeXnicCenter

[link]

2020. dec. 17. 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Én Lyxet használok, nekem bevált.
2020. dec. 18. 01:58
 5/5 anonim válasza:
Én LaTeX és TeXLiVe. De van online LaTeX is, overleaf a neve, az is nagyon hasznos!
2020. dec. 21. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!