Hogyan tudok olyan BAT fájlt csinálni, ami lefuttat egy rakás CRC fájlt egymás után, hogy egyesítse a darabokat?
crc mint futtatható állomány? valamiről lemaradtam. de BAT-tal amúgy sem mész sokra, mert az csak egy parancsköteg, ami a konzolnak osztogatja az ukázt.
Pascal alapokon itt van egy kis gyorssegély
Program NaProbaljukMegOsszerakni;
Uses Crt;
Var
InputFile,OutputFile:String;
InF,OutF:File of Byte;
Buf:Byte;
Begin
If ParamCount<>2 then halt; { Mert ugye két paramétert is kér a progink }
InputFile:=ParamStr(1); OutputFile:=ParamStr(2); { Na itt megetettük vele a paramétereket }
Assign(InF,InputFile); Assign(OutF,OutputFile); { És már azt is felfogta, hogy ezek fájlnevek. Hihetetlen! :D }
{$I-} Reset(InF); {$I+} { Megpróbáljuk megnyitni a forrást, de előbb letiltjuk a hibakezelést, mert vernyogna a rühös, ha gond van }
If IOResult<>0 Then
Begin
Writeln('Forrásfájl megnyitása sikertelen.');
Halt; { Ha gemba van, akkor azt adja a tudtunkra érthetően, és ácsi }
End;
{$I-} Append(OutF); {$I+} { Na most akkor ugyanezt elkövetjük a célfájllal is, csak azt hozzáfűzésre nyitjuk meg. Ha nem létezik, (HAHAHA!) majd mi létrehozzuk. }
If IOResult<>0 Then ReWrite(OutF);
{ És akkor most csapjunk a lecsóba! Drágább öltözékkel rendelkezők álljanak kissé hátrébb. }
While Not EOF(InF) do
Begin
Read(InF,Buf); { Zsebrevágunk egy bájtot }
Write(OutF,Buf); { Kipakoljuk a zsebünket }
End;
Close(InF); Close(OutF);
Writeln('Kész vagyok waze.'); { végeztünk }
End.
Ha a fájloknak fejléce is van, akkor kell még egy kiegészítés, ami azt átugorja, mert neked ugyebár csak a tartalma kell. A fenti kód gyakorlatilag bájtonként átmásolja a forrásfájlt a célfájl végére.
Tudom, hogy a fenti kódocska nem tökéletes, és a mellékelt dokumentáció sem a szakma gyöngyszeme, de talán tudtam valamit segíteni. Eme hajnali órákban (2:05) komolyabb horderejű tetteket már ne várjatok tőlem. Mindenkinek boldog újévet kívánok!
Remélem, hogy eme mestermű a segítségedre volt.
Köszi szépen, majd kipróbálom!
Bocs, hogy nem reagáltam előbb, már teljesen lemondtam a válaszról. (Ezért kell bejelölni az e-mailes értesítőt.) Remélem, azért megkapod a válaszom.
Tulajdonképpen arra gondoltam, amikor a Total Commanderben a CRC-re duplán kattintva összeilleszti a darabokat. De a pudli próbája az evés! Remélem, a Free Pascalhoz okés.
És boldog (új) évet neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!