Fájlba írás, kérdőjelek az ékezetes karakterek helyett? (JAVA NetBeans 8.2)
Van 1 txt fájl ahol több száz angol szó van és azoknak a szavaknak a magyar jelentései. A sorokban az első szó angol majd egy tabulátorral elvan választva a magyar jelentése, a többi jelentés pedig vessző + szóközzel. Így néz ki:
word (tab) adott szó,(szóközök) hír, ige, közmondás, parancsszó, ígéret, jelszó, megszövegez, parancs, szólás, üzenet, szentírás...
Annyit szeretnék, hogy beolvasom a txt fájlt, egy kóddal megformázom, majd egy másik txt fájlba szeretném kiírni. De futtatás után az ékezetes karakterek helyén kérdőjelek jelennek meg.
import java.io.BufferedReader;
import java.io.FileNotFoundException;
import java.io.FileOutputStream;
import java.io.FileReader;
import java.io.IOException;
import java.io.OutputStreamWriter;
import java.io.PrintWriter;
import java.io.UnsupportedEncodingException;
import java.nio.charset.Charset;
import java.nio.charset.StandardCharsets;
public class SzotarSzovegFormazo {
public static void main(String[] args) {
try {
FileReader fr = new FileReader("C:\\Users\\Boby\\Desktop\\projects\\Szótár\\planning\\abc másolata\\a.txt");
BufferedReader br = new BufferedReader(fr);
PrintWriter pr = new PrintWriter("C:\\Users\\Boby\\Desktop\\projects\\Szótár\\planning\\a1.txt", "UTF-8");
FileOutputStream fout = new FileOutputStream("C:\\Users\\Boby\\Desktop\\projects\\Szótár\\planning\\a1.txt");
OutputStreamWriter os = new OutputStreamWriter(fout, StandardCharsets.UTF_8);
String sor;
try {
while ((sor = br.readLine()) != null) {
String[] s = sor.split("\t");
for (int i = 0; i < s.length; i++) {
s[0] = s[0].concat("\t");
os.write(s[i]);
}
os.write("\n");
}
os.close();
fout.close();
fr.close();
} catch (IOException ex) {
System.out.println(ex);
}
} catch (FileNotFoundException ex) {
System.out.println(ex);
} catch (UnsupportedEncodingException ex) {
System.out.println(ex);
}
}
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!