Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Meglehetne alkotni újra a...

Meglehetne alkotni újra a régi (~10 évvel ezelőtti) honfoglalót? 🤔

Figyelt kérdés

Nyilván a szükséges program nyelvek ismeretével, stb.

Annyira hiányzik, hogy tényleg már megfordult a fejemben egy ilyen gondolat is... :D

2020. dec. 3. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, igazából nem is lenne nagy dolog, csak ha jól sejtem lennének jogi akadályai annak hogy fel is használd a programot...

De kezdő projektnek tök jó...

Egyébként melyik része az ami ennyire nem tetszik az újnak?

2020. dec. 3. 22:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát, konkrétan nekem a dizájn sem tetszik az újban, na meg az a rengeteg segítség, stb... Jobb volt régen, mert tényleg azt mérte fel, mit tudsz. :D
2020. dec. 3. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A régiben is volt segítség, bár visszafele is el tudott sülni. Például a témaválasztás, az ellenfelem sportot kért, gondolom valami focis, kézis, vízilabdás kérdésre számított, ami nekem nem az erősségem, erre kijött egy olyan kérdés, ami egy Magyarországon nem népszerű sportról szólt, de speciel én a rajongója vagyok.
2020. dec. 4. 00:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Technikailag igen.

Sőt! Mondjam azt, hogy nem is lenne nehéz?

Csak ahogy már mondták, bizonyos elemek jogvédelmet élveznek. Nem másolhatnád le ugyanazt egy az egyben, legfeljebb csak ötletet meríthetnél a működéséből. Ha a mechanikáját pontosan lemásolod, már az is problémás lehet (bár önmagában az, hogy kérdésekre kell válaszolni, és egymással ezáltal versenyezni, az nem olyan dolog, amit jogilag védeni lehetne), a név, és a grafikai elemek viszont egyértelműen jogvédettek.

A másik dolog, hogy a Honfoglalót nem a mögötte álló technika az, ami olyan népszerűvé tette, amilyen. Hanem a hatalmas játékosbázis. Hiába írnád meg ugyanolyanra, sőt, akár jobbra, mint az eredeti, ha nincsenek, akik játszanak vele, akkor nem sokra mennél vele.

2020. dec. 4. 01:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Melyik dizájn nem tetszik? Az új tesztverzió vagy a kb 2013-as flashes?

Csak mert ugye a PC-s böngészős nemsokára megszűnik, hisz dec 31-től nem támogatott a flash. Helyette összedobtak valami vacak androidosat... bár én nem próbáltam ki, de sokan azt mondják hogy katasztrófa... lásd kommentek itt:

https://www.youtube.com/watch?v=hitlZdWUmVs

2020. dec. 4. 01:07
 6/7 A kérdező kommentje:

#3 Volt bizony, de itt már jóformán arról szól az egész játék, ami elszomorít. Akkoriban annyira nem azon volt a hangsúly (ha emlékeim nem csalnak, persze).

#4 Azt nem mondtam, hogy nyilvánosságra is szeretném hozni, tehát kvázi nem használom fel. :D Viszont számomora inkább a technika tette azzá, ami volt. Nagyon szerettünk a családdal rajta lógni, játszani. Az újjal is próbálkoztunk, de bruh.

#5 Új tesztverzió? Erről még nem is hallottam. Én az utóbbi flashesre gondoltam.

2020. dec. 4. 11:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Lényegtelen. Nem követnél el jogsértést, HA! ingyenes és open-source. Mert teljes program, amennyiben te írod, a te szellemi terméked. Attól, hogy egy ötletet implementálsz nem lesz 100%-ban azonos. Mivel nem kereskedelmi termék, így nincs anyagi megkárosítás sem. Nyilván üzemeltetni kell valahogy a szervereket...

De önmagában, ha leprogramozod és GitHub-on publikálod vagy üzemeltetsz egy szervert és lehet ingyen játszani, regiszrálni, stb... Az nem jogsértő.

Szoftverek terén azért máshogy működik a dolog, mint más termékek kapcsán. Nyilván a logo-t nem használhatod, stb.. de maga az ötlet, felépítés, módszer az lehet egy-az-egyben ugyanaz.

2020. dec. 4. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!