Meglehetne alkotni újra a régi (~10 évvel ezelőtti) honfoglalót? 🤔
Nyilván a szükséges program nyelvek ismeretével, stb.
Annyira hiányzik, hogy tényleg már megfordult a fejemben egy ilyen gondolat is... :D
Persze, igazából nem is lenne nagy dolog, csak ha jól sejtem lennének jogi akadályai annak hogy fel is használd a programot...
De kezdő projektnek tök jó...
Egyébként melyik része az ami ennyire nem tetszik az újnak?
Technikailag igen.
Sőt! Mondjam azt, hogy nem is lenne nehéz?
Csak ahogy már mondták, bizonyos elemek jogvédelmet élveznek. Nem másolhatnád le ugyanazt egy az egyben, legfeljebb csak ötletet meríthetnél a működéséből. Ha a mechanikáját pontosan lemásolod, már az is problémás lehet (bár önmagában az, hogy kérdésekre kell válaszolni, és egymással ezáltal versenyezni, az nem olyan dolog, amit jogilag védeni lehetne), a név, és a grafikai elemek viszont egyértelműen jogvédettek.
A másik dolog, hogy a Honfoglalót nem a mögötte álló technika az, ami olyan népszerűvé tette, amilyen. Hanem a hatalmas játékosbázis. Hiába írnád meg ugyanolyanra, sőt, akár jobbra, mint az eredeti, ha nincsenek, akik játszanak vele, akkor nem sokra mennél vele.
Melyik dizájn nem tetszik? Az új tesztverzió vagy a kb 2013-as flashes?
Csak mert ugye a PC-s böngészős nemsokára megszűnik, hisz dec 31-től nem támogatott a flash. Helyette összedobtak valami vacak androidosat... bár én nem próbáltam ki, de sokan azt mondják hogy katasztrófa... lásd kommentek itt:
#3 Volt bizony, de itt már jóformán arról szól az egész játék, ami elszomorít. Akkoriban annyira nem azon volt a hangsúly (ha emlékeim nem csalnak, persze).
#4 Azt nem mondtam, hogy nyilvánosságra is szeretném hozni, tehát kvázi nem használom fel. :D Viszont számomora inkább a technika tette azzá, ami volt. Nagyon szerettünk a családdal rajta lógni, játszani. Az újjal is próbálkoztunk, de bruh.
#5 Új tesztverzió? Erről még nem is hallottam. Én az utóbbi flashesre gondoltam.
Lényegtelen. Nem követnél el jogsértést, HA! ingyenes és open-source. Mert teljes program, amennyiben te írod, a te szellemi terméked. Attól, hogy egy ötletet implementálsz nem lesz 100%-ban azonos. Mivel nem kereskedelmi termék, így nincs anyagi megkárosítás sem. Nyilván üzemeltetni kell valahogy a szervereket...
De önmagában, ha leprogramozod és GitHub-on publikálod vagy üzemeltetsz egy szervert és lehet ingyen játszani, regiszrálni, stb... Az nem jogsértő.
Szoftverek terén azért máshogy működik a dolog, mint más termékek kapcsán. Nyilván a logo-t nem használhatod, stb.. de maga az ötlet, felépítés, módszer az lehet egy-az-egyben ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!