Hogy folytassam ezt a feladatot? C#
Ezt a kérdést már egyszer kiírtad. Meg is kaptad rá a választ.
Mit akarsz még? Hülyeségre nincs gyógyszer.
Beolvasod a karaktereket, eldöntöd róluk, hogy milyenek (Upcase, LowCase, Digit, Other), majd ennek megfelelően módosítod a soron következő pixel tripletjét, vagy olvasod a következő char-t.
2020. nov. 30. 19:27
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a lekezelő választ, de légyszíves olvasd végig a feladatot, mert ez, és a korábbi válaszod sem túl segítőkész. Oké, hogy megvizsgálom milyen az adott karakter és aszerint változtatom. Ennyi is lenne a feladat amit mondtál, hogy ha egy betűt egy pixel jelentene. Itt viszont minden karaktert egy P oldalú négyzet jelképez, amelyiknek mindegyik pixele a betűtől függően azonos RGB kódú, és ezeknek a x,y koordinátáit is vissza kell adni.
"amelyiknek mindegyik pixele a betűtől függően azonos RGB kódú, és ezeknek a x,y koordinátáit is vissza kell adni."
És???
Én a te érdekedben nem írtam egy regényt.
Ha egy pixel ugyanaz, mint a többi és a K lehet történetesen egy is, akkor mi a gondod?
2020. nov. 30. 19:55
Utolsó oldalon a példában le van írva az algoritmus működése, azt valósítsd meg és ellenőrizd a példa inputtal, hogy ugyanazt adja-e ki, mint az output példában is szerepel. Utána lehet foglalkozni a ködösített feladatleírással is, hátha van benne még valami speciális igény is, amit tudnia kell.
Az output első sora:
0 0 245 7 68
Jelentése:
0. sor, 0. oszlop (pixel koordinátája), R: 245, G:7, B:68
Minden érthető?
2020. nov. 30. 21:14
5/13 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy a példából megvalósítottam a kódolási folyamatot, bázispixelt is létrehoztam és értelmezni is tudtam az output jelentését. Azt is értem, hogy meg kell vizsgálni a szöveget karakterenként, hogy kis-,nagybetű vagy szám és aszerint modosítani a bázispixelt. Ott vagyok elakadva, hogy ha megvizsgálom pl. az első karaktert, ami Á, akkor ebben a példában egy 100 pixel széles képből az egy 20x20-as pixelt tesz ki, de azt nem írathatom ki egyszerre egymás után, mivel soronként megy végig a kép pixelein, szóval az első sorban csak az első 20 pixelét íratom ki, utána jön az "r" betű első 20 pixele stb... A második sort meg megint kezdem az Á második 20 pixelével, aztán "r" második 20 pixele és így tovább.
6/13 A kérdező kommentje:
*20X20 pixelből álló képrészletet
Szerintem nem muszáj azonnal kiíratnod. Egy kétdimenziós tömbbe viszonylag egyszerű a megfelelő pozíciókra beírni a betűk értékét, vagyis foltokból felépítheted az egész képet. Utána már problémátlan soronként kiíratni a tömb tartalmát.
2020. dec. 1. 12:34
8/13 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk a kétdimenziós tömbben feltöltöm az első 20x20-as részt az Á betű színkódjaival, utána hogy tudom megcsinálni, hogy a mellette levő 20x20-as részt töltöm fel az r betű színkódjával? Mármint kell két for ciklus, amik az x és az y tengelyen mennek végig és még egy for ciklus, ami az üzeneten megy végig betűnként. És ha az Á betű kész, az r betűnél a 21.oszloptól kellene folytatni az indexelést is, utána pedig ha megcsináltam az 5. betűt, mivel 5 betű van egy sorban, a 6. betűnél újra kell kezdeni az y-t 0-tól, csak akkor már a sorok száma (x) kezdődik 21-től.
Feltöltöd a 20x20-as területet. A következő mintánál ezt skippeled, mert már fel van töltve, "van ott valami". De ezer más módon is meg lehet oldani.
2020. dec. 1. 16:23
10/13 A kérdező kommentje:
Áh értem köszi. Még a for ciklusoknál akadtam el egy kicsit. Kívülre raknám az üzeneten végigmenő for ciklust, azon belül lenne két for ciklus, amik ha csak 20-ig mennének akkor csak az első 20x20-as területet tudnám megcsinálni, mert nem tudnám a kép többi részét bejárni. Ha meg a teljes kép hosszáig mennének, nem tudnék lejjebb ugrani egy sort, ha megvan a 20 pixel az első sorban, mert menne tovább. De lehet csak én gondolom túl, és sokkal egyszerűbben is lehetne...
További kérdések: