60%-ra felkészülni emelt informatikára mennyi idő lehet?(reálisan)programozás
Embereknek 25 éves kor környékén vág legjobban az agyuk és innentől kezdve már csak hanyatlik.
Ez egy emelt infó feladat lenne?
Van egy kis html + css.
Excel
Access
És EGYETLEN programozói feladat ami minden évben egyforma: beolvasol egy txt fájlt majd ebből kikeresel ezt azt és készm max bele kell rúgni egyet majd visszaírni.
Csak választani kell olyan prog nyelvet amiben beépített modulok már a feladat felét megoldják helyetted :D
Néhány hét elég kell legyen.
"Csak választani kell olyan prog nyelvet amiben beépített modulok már a feladat felét megoldják helyetted :D"
Az oké, hogy nem érettségiztél, de azért nem kéne hülyeségeket írni.
1. Nem használhat külső könyvtárakat. Miféle beépített modulok oldanák meg a feladatok felét?
2. Néhány hét semmire nem elég, ha csak heti 2-3 napja lesz rá.
Az infó érettségik eredményessége a béka segge alatt van, de ti azért csak oltogassátok a kérdezőt, hogy elég lesz neki egy hónap.
Amúgy meg igen.
Én a kérdező helyében lennék, most egy évet csak az alapokra szánnék.
Matek+programozás, C#-ban.
Aztán kis Python stb
Aztán mennek csak egyetemre, mert az analízis meg a többi szórni fog.
":) pl melyik nyelvet?"
Pythonra gondoltam.
Ez a tájékoztató mondjuk egy kicsit megzavart. Lehet használni valami normálisabb editort a python IDLE helyett? Ettől függetlenül még mindig a pythonra tenném a voksom.
C, C++ - steep learning curve
Java, C# - komplexebbek mint python, kapsz normális fejlesztői környezetet a vizsgán. Ezekre raknám a 2. szavazatom.
Pascal - szerintem vicc kategória (saját vélemény, lehet vele vitatkozni :P)
VBA - nem találkoztam még vele
"Az infó érettségik eredményessége a béka segge alatt van"
Mit ertesz a beka segge alatt pontosan?
Csak mert az oktatasi hivatal statisztikai szerint (link lent) meg a 10%-ot sem eri el az elegtelen emelt szintu info erettsegi vizsgak szama, az erettsegizok kb. fele pedig 4-essel vagy 5-ossel vegez.
"Mit ertesz a beka segge alatt pontosan?"
Azt, hogy az értékelhető vizsgázók száma 48 %.
Na most, ebből lehetsz büszke a jó eredménnyel végzettekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!