C++-nál miért csak char típust fogad el a for ciklus-ban?
Most kezdtem tanulni a C++-t,és az a problémám,hogy átadok egy tömböt egy function-nek,és for ciklussal szeretném kiíratni a tartalmát.
Kerestem Google-ben a választ,de így konkrétan erre a problémára(?) nem találtam semmit.
A 23. sornál a string-et nem szereti:
Továbbá ez a pointeres dolog még nem tisztázódott bennem. Azt tudom,hogy a pointer egy memória címre mutat,ahol az igazi változó van,de hogy hogy kell megfelelően használni,az még nem világos (Pl a fenti kódban átadáskor?)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szerintem valami egészen furcsa módon tanulod a nyelvet, ha holmi olívaolajon pirított hagymával és reszelt parmezánnal akarod megszámolni, hogy egy ciklus hányszor fusson le.
Bármennyire hasznosak is, szerintem a pointereket egy darabig tedd félre, először az egyszerűbben megérthető alapokkal foglalkozz.
CodeBerry tesztfeladat,ott is kértem segítséget,de nem írtak.
Köszi a választ.
Gondolom, a hozzáértő kollégáknak lehet egy-két szavuk hozzá, de én például így módosítottam:
Igen a tömb méretére is szükséged van.
Egy cpp-sebb megoldás lenne pl. std::vector és << operátor használata: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!