Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-nál miért csak char...

C++-nál miért csak char típust fogad el a for ciklus-ban?

Figyelt kérdés

Most kezdtem tanulni a C++-t,és az a problémám,hogy átadok egy tömböt egy function-nek,és for ciklussal szeretném kiíratni a tartalmát.

Kerestem Google-ben a választ,de így konkrétan erre a problémára(?) nem találtam semmit.

A 23. sornál a string-et nem szereti:

[link]

Továbbá ez a pointeres dolog még nem tisztázódott bennem. Azt tudom,hogy a pointer egy memória címre mutat,ahol az igazi változó van,de hogy hogy kell megfelelően használni,az még nem világos (Pl a fenti kódban átadáskor?)

Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. nov. 24. 16:40
 1/7 tabaki ***** válasza:
100%

Szerintem valami egészen furcsa módon tanulod a nyelvet, ha holmi olívaolajon pirított hagymával és reszelt parmezánnal akarod megszámolni, hogy egy ciklus hányszor fusson le.

Bármennyire hasznosak is, szerintem a pointereket egy darabig tedd félre, először az egyszerűbben megérthető alapokkal foglalkozz.

2020. nov. 24. 19:14
 2/7 A kérdező kommentje:

CodeBerry tesztfeladat,ott is kértem segítséget,de nem írtak.

Köszi a választ.

2020. nov. 24. 19:45
 3/7 tabaki ***** válasza:
88%

Gondolom, a hozzáértő kollégáknak lehet egy-két szavuk hozzá, de én például így módosítottam:

[link]

2020. nov. 24. 20:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2020. nov. 24. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen a tömb méretére is szükséged van.

Egy cpp-sebb megoldás lenne pl. std::vector és << operátor használata: [link]

2020. nov. 25. 11:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is! :)
2020. nov. 25. 15:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy string elemein akarsz végig menni. Azok márpedig char típusúak.
2020. nov. 25. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!