Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Multi vagy kisebb cég?

Multi vagy kisebb cég?

Figyelt kérdés
Összegezve minden pozitívumot és negatívumot, szerinted melyiknél jobb programozóként dolgozni?

2020. nov. 23. 13:26
A kérdező szavazást indított:
Multi
Kisebb cég
24 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Kezdeni multinál jobb, aztán alapítasz egy kisebb céget. :)
2020. nov. 23. 13:34
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Multi és multi között ég és föld lehet a különbség, multi pl. a Tesco meg a Google is.
2020. nov. 23. 13:38
 3/12 anonim ***** válasza:
11%

Multi lazább, ott nincs akkor nyomás, fejlődés...

Kisebb cégnél, te csinálsz mindent...

2020. nov. 23. 13:49
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
#3 nem tudom neked milyen multival lehet tapasztalatod, nálunk pl. szigorú kód review-k és security auditok vannak, illetve folyamatos (ingyenes) szakmai képzések. Mikor kis cégnél voltam meg kb. leszarták, hogy mit hogy csinálok, csak működjön.
2020. nov. 23. 13:59
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

"Multi lazább, ott nincs akkor nyomás, fejlődés..."

LOL

2020. nov. 23. 15:33
 6/12 anonim ***** válasza:
16%

#4: A Docler Holding -nál mint fejlesztő.

Simán eltudsz sunnyogni a háttérbe, ha hetekig alig haladsz akkor is meg van a fizetés, és senki nem nyaggat. A munka se változatos, szinte már monoton.

KKV szektorban, pedig teljesíteni kell, ott ha nem teljesítesz nem tűnsz el másik 2 tucat fejlesztő közt. Változatos munkák, a terület minden rétegében, mert nincs másik 10 ember minden különböző feladatra. Lépést kell tartani a technológiával, és több irányba képezni is magad. Nem dugnak be BootCamp -ekre, ahol elkávézgathatsz, ha valamit nem tudsz holnapra megtanulod.

Ha pedig egyéni vállalkozóként csinálod, akkor még az ügyfél szerzés - tárgyalás is feladatod, bár van KKV ahol ezt is ráterhelik a fejlesztőre. (Mondjuk nem értem, akkor minek dolgoznék XY Kft -nek.)

2020. nov. 23. 15:47
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Én kis cégnél kezdtem: hülyére hajtottak, elvárták ingyen a túlórát rendszeresen. Szarul fizettek. Szakmailag egy káosz volt az egész. Bár sokat tanultam abból, hogy küzdöttem a káoszban.

Utána hatalmas multihoz mentem: jó fizu, sok tréning, viszont hosszútávon egyhangú feladatok.

Végül egy olyan cégnél kötöttem ki, ami a kettő között áll: több országban van iroda, de azért közel nem mindenhol, kb 100-an vagyunk a mi irodánkban. Ez ötvözi a kettő előnyeit. Én nagyon szeretem.

2020. nov. 23. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

#6 köszi még egy cég ahova utolsók között megyek, de ha tehetem akkor nem. ^^

Btw sosem értettem azokat az embereket akik ebben a szakmában a monotonitást és egyhangúságot élvezik. Ti sosem akartok fejlődni?

2020. nov. 24. 06:56
 9/12 anonim ***** válasza:
66%

Én az abszolút kicsiknél kezdtem.

Egyik helyen egyszemélyben rárakott az ürge a belső, saját projektre, hogy kezdjem el én 4 órában. Segítséget szinte semmit se kaptam. Amit csináltam, az káoszos, rossz színvonalú spagettikód volt (nyilván minden igyekezetem ellenére, tökegyedül azért nem volt egyszerű) és amikor elakadtam, volt, hogy napokig nem segített. Amikor igen, akkor este 8 után, sokszor csak írásban. Fizetés a 4 óra után (persze KATA-ban) a kajára és a rezsi felére volt elegendő. Azt mondta, oldjam meg magam és majd ha fejlődtem, akkor kirak engem is ügyfélhez.

Ez kb 4 fős, egészen új Kft. volt.

Másik hely kicsit régebbi, 6 fős Kft.

Ott vagy ki van téve az ember egy 'partnerhez' (szerintem ez igazából nem más, mint munkaerő-kölcsönzés), ahol én voltam, az a káosz netovábbja. 10 fős IT részleg, az IT a mostohagyermek. Egyszemélyben vagy support, fejlesztés és üzemeltetés; kellene értened az SQL Server-hez, a Windows Serverhez, IIS-hez, megoldani a felhasználók ügyes-bajos dolgait, leszervezni a teszteléseket, megértened a felhasználók fejlesztési igényeit, ezerévente pár sor kódot is kell írnod, de a meglevő kód undorító spagettikód és olyan színvonalú, amit te fél év tanulás után írtál ja és speckó, az adott rendszerhez illeszkedik.

Aki nincs kiközvetítve, az se sokkal jobban jár. 2-3 fő dolgozik egy-egy megrendelésen, szintén mindenki "mindenes" és a projektek komolyságukban, szervezettségükben, összetettségükben nem sokkal különben egy hobbiprojektnél. Volt, aki konkrétan állította, hogy itt nem fejlődik és itt sohase lesz senior.

A nagy-nagy multikról hallani, hogy ott meg egyhangúvá tud válni a munka.

Nem tudom, egy 100-300 fős KKV vagy egy néhány országban jelen levő cég milyen lehet.

Én egy olyan pozit tudnék magamnak elképzelni, ahol ténylegesen kódolni kell, nem kell mindenesnek IS lenni, mindenhez IS érteni, viszont szívesen kódolnék hol adatelérési rétegbeli dolgokat, hol front-endet, hol üzleti logikát, hol magával az SQL-el bíbelődnék.

Most lehet savazni, hogy minek szólok bele, ha nem vagyok benne. :D

# 8

A 6-os talán nem azért él, hogy dolgozzon, hanem azért dolgozik, hogy éljen.

2020. nov. 24. 10:10
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

A legjobb az, ha nem dolgozol sehol, hanem kifekszel Hawaii-on a tengerpartra és a kis kreolbőrű spinék rád-rántanak... :-)

Aztán, ha már ezt is unod, bedobod a segg*ed a Bugatti Veyronba és leégeted a gumit róla Los Angeles utcáin... :-)

Ha ez is unalmas már, akkor kimész Colomubiába és belekötsz valamelyik drogbáróba... :-)

2020. nov. 24. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!