Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehetne c-ben olyan...

Hogy lehetne c-ben olyan programot írni ami észrevesz egy számsorozatot és vissza adja a következő elemét?

Figyelt kérdés
Egyenlőre tippekre van szükségem, próbálkozok egy ideje de vagy rossz volt az elképzelésem vagy nem tudom megvalósítani. Tehát adott egy int tömb ami -1 el van lezárva és egy sorozattal kezdődik pl: 5445565445-1 a sorozat újrakezdődik legalább egyszer. Ebben a sorozat az 544556. Ez után újrakezdődik (5445) és a következő eleme a 6 lenne, ezt a számot kell a programnak vissza adnia. Másik példa: input: 16516516 output:5.
2020. nov. 20. 17:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A 2. példából lemaradt a -1 a végéről.
2020. nov. 20. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
29%

Ahhoz, hogy "észrevegye", ahhoz már deep learning kellene, vagyis közelít a mesterséges intelligenciához.

Ha nem komoly a dolog, akkor egyszerű próbálkozás/brute force módszerrel megoldható.

2020. nov. 20. 19:02
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Ennek a deep learninghez semmi köze. A brute force-hez sem.

Sima pattern matching.

2020. nov. 20. 19:59
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Igen, ezt mondom brute force alatt. Hogy erővel végigpróbáljuk az összes lehetséges patternre. És mivel ehhez az egészet végig kell nézegetnie, nem tud "jósolni", ezért mondtam hogy lehetőség ilyen deep learninges.
2020. nov. 20. 20:35
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Létrehozol két int tömböt. Legyenek pattern és temp! Az input tömb nulladik elemét elmemted a patternbe. Azután az első elemtől kezdve pakolod az elemeket a patternbe amíg a nulladikkal azonosat nem találsz. Ezután párhuzamosan lépdelsz az inputon tovább és a patternen és közben az inputból mented az elemeket a tempbe. Ha végig értél a patternen, kezded előről. Két esetben ér véget ez a ciklus: ha -1-hez érsz, vagy ha nem egyezik az input és a pattern tömb soron következő eleme. Előbbi esetben visszatérsz a pattern következő elemével, utóbbi esetben a temp teljes tartalmát átrakod a patternbe a tempet kiürítve, és lépdelsz tovább az inputon addig, amíg a 0. elemmel megegyezőt nem találsz. Addig a patternbe pakolsz, utána a tempbe. És így folytatod a -1-ig. Vagy valami ilyesmi 🙂
2020. nov. 20. 22:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam azt amit 5/5 írt:

[link]

Erre jutottam.

2020. nov. 21. 10:22
 7/12 zozo256 ***** válasza:

Szia!

Lehet előre kéne definiálni, hogy milyen hosszú sorozatot keresel, mert így ugye bármit be lehet azonosítani sorozatnak, nem? Akár lehetne az is, hogy az egész tömb egy sorozat a (-1) előttig, és akkor ebben az esetben a tömb első elemét adná vissza pl.

Csak egy ötlet.

2020. nov. 21. 12:54
 8/12 zozo256 ***** válasza:
Ja bocs, írtad, hogy egyszer újrakezdődik, akkor lehet jó lesz.
2020. nov. 21. 12:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Legalább egyszer, igen
2020. nov. 21. 14:39
 10/12 A kérdező kommentje:
Tehát van valami ötlet hogy mit rontottam el?
2020. nov. 22. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!