Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnék készlet nyilvánt...

Hogyan tudnék készlet nyilvántartót készíteni Excelben vagy Accesben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kis boltnak szeretnék nem is teljesen nyilvántartó programot inkább egy készlet fogyást listázó programot. Amire gondoltam hogy a bolt készletének van egy exceles listája a szükséges adatokkal. Mint például termék megnevezés, típusa, cikkszám, vonalkód stb. Mivel most egy füzetbe van vezetve melyik termékből mennyit vittek. Én ezt szeretném kicsit modernebben géppel megoldani. Az elképzelés legyen a termékeknek egy listája az itt található termékeknek a vonalkódja lenne az egyedi azonosítója és egy másik táblán a vonalkódot lecsipogva vonalkód olvasóval (pc-re kötve) jelenjen meg nekem a termék és az ára. Ezt szeretném kivitelezni Excelben vagy esetleg Accesben. Hogyan kezdjek neki vagy esetleg pár tipp, hogy valamilyen úton el tudjak indulni.

Válaszokat előre is köszönöm!

2020. nov. 5. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
65%

Most mire vársz egészen pontosan? Írjuk le azt, hogy hogyan nyisd meg a programot, hogy hozd létre az adatbázist, hogyan kösd össze a táblákat? Ezt itt senki se fogja neked leírni, olvasgasd el, hogy mire valóak ezek a programok.

Én az adatokat MySQL-ben tárolnám, és egy java-ban írt programmal olvasnám ki belőle az adatokat.

2020. nov. 5. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
A Java az jó. De a relációs adatbázist hanyagolnám. Tök felesleges erre bármilyen ilyen jelleggű relációs adatbázist szervert futtatni még localhoston is.
2020. nov. 6. 00:41
 3/6 anonim ***** válasza:

#2 Baromság, szó szerint adatokat akar tárolni, ha erre nem adatbázist használsz akkor mire?!

A kettő közül nyilván az adatbázist érdemes választani, bár ha ragaszkodsz az excelhez, akkor ol openXML-el azt is tudod manipulálni. Githubon biztos hogy csomó példát találasz, még az is lehet, hogy valamelyik egy az egyben megfelel neked.

2020. nov. 6. 06:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen. De nem relációst.....
2020. nov. 6. 16:27
 5/6 anonim ***** válasza:
egy XML elég, mivel csak egy fajta dolgot tárol
2020. nov. 6. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:

CSV elég ide.

A vonalkód egy szám. Emellé a termék ára és darabszáma, amelyet decrementál a program.

Ezt az egészet meg lehet valósítani fél nap alatt, már ha az ember nem akar kapkodni.

2020. nov. 6. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!