Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javaban és C#-ban hogy hívják...

Javaban és C#-ban hogy hívják a C++ standard library megfelelőjét?

Figyelt kérdés
Tehát amiben az alap, parancssoros programok elkészítéséhez használható függvények, osztályok, egyéb hasznos építőelemek vannak.

2020. nov. 4. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Javaban az osztályok package-ekbe vannak szervezve. Amelyik package-ben lévőket szeretnéd használni, azt be kell importálnod. A java.lang package a kivétel, az abban lévő dolgokat import nélkül használhatod, ezek a legalapvetőbb osztályok. Ezen kívül a java.util tartalmaz nagyon alap dolgokat (pl. adatszerkezeteket: List,Map stb.). Írás/olvasás-i műveletek, amik alapvatőek lehetnek egy parancssori programnál, ezek a java.io package-ben vannak. A jdk, amit fejlesztéshez használsz tartalmazza ezeket és még sokminden mást is.
2020. nov. 4. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Javaban Package, C#-ban talán csak simán Library ha emlékezetem nem csal, azt rég használtam.
2020. nov. 4. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
C# -> dll
2020. nov. 4. 21:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy értettétek-e a kérdést, vagy használtatok-e már C++-t. C++-ban a standard library az ilyen minden C++ fordítóhoz mellékelt függvények, osztályok, makrók, változók, satöbbik gyűjteménye, amik fájlokba vannak szervezve témakörök szerint. Parancssori műveletek pl az iostream vagy cstdio fájlban, fájlműveletek fstream fájlban találhatóak.

[link]

2020. nov. 4. 22:39
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Tökéletesen értettem a kérdést. Javaban ez a package, amit importálsz, ha használni akarod. Ahogy C++-ban fájl beolvasásához #include<fstream>; Javaban import java.io.File;
2020. nov. 4. 22:47
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
2020. nov. 4. 22:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Deén nem egy fájlra értettem a kérdést, hanem az összes fájlra.

Közben Java esetén megtaláltam. Ez lesz a Java Class Library.

[link]

2020. nov. 5. 04:40
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
Standard library?
2020. nov. 5. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Base Class Library (C#) - BCL
2020. nov. 5. 13:42
 10/10 A kérdező kommentje:

"The Standard Library is similar to .NET’s Framework Class Library or CoreFX."

[link]

2020. nov. 13. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!